Salotos su krevetėmis ir kiaušiniais man pačios skaniausios. Tai tiesiog kitokia Cezario salotų versija. Gal net gardesnė.
Salotos su krevetėmis
Ingredientai
Salotos: Mano akimis šioms salotoms geriausiai tinka romaninės salotos. Galite naudoti ir aisbergo ar kitas jūsų mėgstamas salotas
Krekeriai: krekerių galite įsigyti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Supjaustykite kubeliais kelias riekeles batono ir paskrudinkite keptuvėje. Galite pasigaminti skrebutį ir orkaitėje. Nepamirškite pagardinti alyvuogių aliejumi ir patrinti česnaku.
Krevetės: geriausiai rinktis pilkos spalvos, nevirtas krevetes. Jos būna pačios skaniausios. Rožinės spalvos krevetės jau būna išvirtos, dažnai kietos, nes pervirtos. Tokias krevetes kepant ir šildant jos dar daugiau susitraukia ir sukietėja. Rinkitės nevirtas, pilkas krevetes.
Kiaušiniai: kiaušiniai nuostabiai dera su kietuoju sūriu. Susiraskite ūkininką ir įsigykite kaimiškų kiaušinių. Jų skonis kaip diena ir naktis skiriasi nuo parduotuvinių.
Sūris: prie šių salotų geriausiai dera kietasis sūris. Pasirinkite savo mėgstamiausią. Man skaniausia itališkas Parmigiano.
Alyvuogės: šioms salotoms naudoju tik kelias juodąsias alyvuoges.
Pomidorai: jų galite ir nedėti. Jei naudosite rinkitės vyšninius arba slyvinius pomidorus.
Padažas: naudoju naminį savo gamintą garstyčių medaus padažą. Jeigu Jums nepatinka šis padažas, tiesiog salotas sumaišykite su kokybišku majonezu.
Salotoms reikės
- 1 romaninės salotos
- saujos česnakinių krekerių arba skrudinto batono
- 6 vnt nevirtų pilkos spalvos tigrinių krevečių
- 2 kaimiškų kiaušinių
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų sviesto
- 100 g kietojo sūrio
- 3 vyšninių pomidorų jei mėgstate
- 3 juodųjų alyvuogių
- daigų papuošimui
Garstyčių – medaus padažui
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto ekologiško obuolių sidro acto
- 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
- 1 arbatinio šaukštelio medaus
- 1 skiltelės česnako
Padažo receptas čia: Garstyčių medaus padažas
Daugiau salotų ir mišrainių receptų
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis
Salotos su pomidorais ir avokadais
Pupelių mišrainė su voveraitėmis
Gaminimas:
- Nuplauname romanines ar kitas jūsų mėgstamas salotas, paliekame 5 minutėms, kad nuvarvėtų ir apdžiūtų.
- Tuo metu pasiruošiame krevetes. Nedidelėje keptuvėje ištirpiname sviestą, nusilupame ir sutraiškome česnako skilteles, lengvai pakepiname.
- Nuplauname atitirpusias pilkos spalvos krevetes. Jeigu jos pilkos spalvos, reiškias nevirtos. Jas sudėkite į keptuvę ir kepkite ant nedidelės kaitros tik tol kol iš pilkos pradės darytis rožinės spalvos. Rožinė spalva reiškia, kad krevetės jau paruoštos. Turėkite omenyje, kad parduotuvėje esančios rožinės spalvos krevetės jau yra termiškai apdorotos ir jeigu jas ilgai kepsite jos pasidarys kietos ir neskanios. Rožinės spalvos krevetes reikia tik lengvai pašildyti.
- Kietai išverdame kiaušinius, nulupame ir supjaustome ketvirčiais
- Supjaustome romanines salotas, sudedame į salotų dubenį. Nuplauname ir supjaustome vyšninius pomidorus.
- I salotų dubenį sudedame kietai virtus kiaušinius, pomidorus, alyvuoges, krekerius. Sutarkuojame kietąjį sūrį ir pabarstome ant salotų.
- Jeigu neturite krekerių, kubeliais supjaustykite batoną ir paskrudinkite ant keptuvės.
- Su salotomis geriausiai tinka garstyčių medaus padažas. Sumaišykite padažo recepte nurodytus ingredientus. Nulupkite ir sutraiškykite česnako skilteles ir įdėkite į sumaišytą padažą, dar kartą išmaišykite.
- Salotas patiekite su prancūzišku česnakiniu batonu arba ispaniška ciabatta duona. Skanaus!
Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo