Šokoladiniai putėsiai
Šie šokoladiniai putėsiai verti pagyrų. Tokius nebūtų gėda patiekti net pačiam karaliui. Tai dar vienas prancūziškas receptas, vietinių vadinamas mousse - liet. musas (putėsiai).
Pagaminti...
Lėtai kepta lašiša orkaitėje žolelių – acto padaže
Lėtai kepta lašiša orkaitėje žolelių - acto padaže — pats greičiausias, lengviausias ir labai gardus patiekalas gausiam šeimos susibūrimui, šv. Velykų stalui ar bet...
Prancūziškas želė tortas
Šis prancūziškas želė tortas gaminamas iš šviežių aviečių, šilauogių ir braškių.
Sakysite tai paprasta želė, bet ne visai taip. Prancuziškas želė tortas puikiai tiks bet...
Sluoksniuotos tešlos bandelės su kremu
Sluoksniuotos tešlos bandelės su kremu gardus desertas prie kavos ar arbatos. Bandelės pripildytos advokato kremu su rikota ir papuoštos šviežiomis uogomis.
Jei neturite ūpo gaminti...
Suktinukai su lašiša
Suktinukai su lašiša ir avokadu tinkamiausi pusryčiams. Pagaminsite vos per penkias minutes.
Suktinukai su lašiša
Jums reikės:
pundelio petražolių
100 g sūdytos lašišos
2 kaimiškų kiaušinių
...
Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)
Kišas su kumpiu ir porais be tešlos - greitas ir sotus valgis. Jis purus, minkštas ir tirpstantis burnoje. Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šio...
Sluoksniuotos tešlos bandelės su jautiena ir sūriu
Sluoksniuotos tešlos bandelės su jautiena ir sūriu tiks visomis progomis. Greitam užkandžiui prie šeimos stalo, draugų vakarėliui ar tiesiog tada kai užsinorėsite picos. Skonis...
Advokato kremas
Advokato kremas tiks pertepti tortus, kaip įdaras bandelėms, eklerams ar bet kuriems kitiems kepiniams.
Jį pagaminti prireiks pusvalandžio, bet jis tikrai to vertas. Šio recepto...
Bešamelio padažas
Bešamelio padažas - tai dar vienas prancūziškos virtuvės perlų. Rašytiniuose šaltiniuose minimas nuo XVII a. Tradiciškai bešamelio padazas gaminamas iš sviesto ir miltų maišoma...
Smidrai receptas su olandišku padažu
Smidrai receptas su olandišku padažu yra vienas gardžiausių man žinomų patiekalų. Smidrų receptai gali būti įvairiausi, nes smidrai gali būti valgomi tiek žali tiek...
Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis
Jautienos troškinys tai tas patiekalas, kuris sušildys Jus šaltą ir darganotą dieną. Po dviejų valandų orkaitėje mėsa tampa minkštutėlė ir labai gardi. Šis burgundiškas...
Midijų receptas
Midijų receptas yra gurmaniškas, skanus ir greitai pagaminamas. Viskas ko Jums reikia tai midijos, grietinėlė, česnakas, ispaniška Ciabatta duona arba prancūziškas batonas - bagetė....