Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais, marinuotais agurkais, bulvėmis ir žirneliais gerai žinoma daugelio namuose. Virtų burokėlių ir raugintų kopūstų salotos kitaip vadinamas „vinigretas” šeimininkių gaminamas ir su morkomis ar pupelėmis.
Kai paskelbiau šį receptą pasipylė komentarai: Kodėl pupelių nėra? Abejonės: rūgšties bus per daug, nes marinuotų agurkų ir raugintų kopūstų derinys per daug rūgštus. Turiu Jus nuraminti, šios mišrainės skonis gaivus, lengvas, o rūgšties ir saldumo tiek kiek turi būti. Paragaukite, salotos labai gardžios, o išgaruoja jos akimirksniu.
Šios burokėlių salotos puikiai tiks šventiniam stalui.
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
- 500g virtų burokėlių
- 3-4 vidutinio dydžio bulvės
- 1 didelis svogūnas
- pusė stiklainio žirnelių
- 3-4 šaukštai raugintų kopūstų
- sauja marinuotų agurkėlių
Padažui
- 5 šaukštai sėmenų aliejaus
- 1 laimo sultys
- 1 a. šaukštelis druskos
- 0,5 a. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- šlakelis agavų sirupo
Gaminimas
- Supjaustykite virtus burokėlius ir sudėkite į salotų dubenį.
- Nulupkite ir supjaustykite virtas bulves, svogūną.
- Supjaustykite marinuotus agurkus.
- Į burokėlių dubenį suberkite supjaustytas bulves, svogūną, agurkus, sudėkite raugintus kopūstus ir žirnelius.
- Ant salotų užpilkite aliejaus, laimo sulčių, druskos, pipirų ir agavų sirupo pagal skonį.
- Viską gerai išmaišykite ir patiekite ant viršaus papuoštą žalumynais. Skanaus!
Kūčių patiekalai (12 tradicinių patiekalų Jūsų stalui)
Daugiau salotų ir mišrainių receptų
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis