Šiandien su Jumis pasidalinsiu naminiu padažo receptu. Ponios ir ponai pristatau: naminis garstyčių medaus padažas. Viskas, ko jums reikia, tai 5 paprasti, sveiki ingredientai ir kelios minutės gaminimui. Šis garstyčių medaus padažas Jums patiks, nes yra lengvai ir greitai pagaminamas. Jis mūsų šeimoje mėgstamiausias. Jį naudojame beveik su visomis mėgstamomis salotomis. Tai universalus užpilas tinkantis ne tik salotoms.

Ar žinote, koks yra vienas geriausių būdų, kad salotos ir daržovės būtų nuostabaus skonio? Aišku, geras padažas! Aš visada sakau, be padažo salotos bevertės.

Garstyčių medaus padažas receptas

Ingredientai

Actas: galite naudoti tai, ką turite po ranka. Man patinka ekologiškas obuolių sidro actas. Galima naudoti bet kokį kokybišką actą –  raudonąjį ar baltąjį vyno arba balzaminį actą. Jei norite dar sveikesnio varianto, išbandykite citrinos ar laimo sultis.

Alyvuogių aliejus: kadangi aliejų naudosite padažui, geriausia pirkti kokybišką alyvuogių aliejų. Rinkitės šalto spaudimo, ekologišką extra virgin.

Medus: suraskite savo bitininką, tokį, kuris gyvena toli nuo miesto triukšmo ir pas jį pirkite medų. Jei esate veganas ir ieškote kuo pakeisti medų, pakeiskite jį agavų sirupu.

Česnakai: suteikia gerą skonį. Kai kurie žmonės nemėgsta česnako. Jei jo neturiu, kartais tiesiog nededu jo. Padažas vis tiek išeina tobulas. Vietoj šviežio česnako galite naudoti džiovinto česnako miltelius.

Garstyčios šiam padažui suteikia nuostabiai pikantišką skonį.

Jums reikės:

9 šaukštai alyvuogių aliejaus

3 šaukštai obuolių acto

3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių

3 arbatiniai šaukšteliai medaus

3 skiltelės česnako

Gaminimas:

Nulupame, sutraiškome česnaką, supilame į stiklinį užsukamą indą visus likusius ingredientus ir labai gerai išplakame. Garstyčių medaus padažas paruoštas. Šio kiekio užteks 3-6 salotų porcijoms. Skanaus!

Čia galite rasti daugiau padažų receptų:

Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo