Salotos su rūkyta vištiena yra sočios, traškios, turinčios truputį saldumo ir aštrumo. Šios salotos gaminamos su vynuogėmis, anakardžiais, salierais ir kario padažu.
Jas galite patiekti su žalumynais arba ant skrudintos sumuštinių duonos, su kruasanu ar prancūzišku batonu.
Šių salotų padažas sumaišytas su kariu, kuris suteikia auksinę spalvą ir nuostabų skonį. Karis – tai prieskonių mišinys, kurį sudaro aitriosios paprikos, kalendra, kuminas, ciberžolė, imbieras, ožragės, pankoliai, juodieji pipirai ir kardamonas. Jei Jums nepatinka karis, tiesiog jo nedėkite. Vietoj jo dėkite savo mėgstamus prieskonius. Mano skoniui karis čia nuostabiai tinka.
Šioms salotoms pagaminti galite naudoti rūkytą vištieną, kurią nusipirksite jau paruoštą parduotuvėje. Galima nusipirkti viščiuko nugarinės arba krūtinėlės, apvirti ir naudoti salotoms arba panaudoti vištienos likučius. Rinktis Jums.
Salotos su rūkyta vištiena
Šias salotas pagaminsite per pusę valandos
Salotų užteks 4 alkaniems žmonėms
Ingredientai
- 120 g kokybiško majonezo
- 120 g tiršto graikiško jogurto
- 1 šaukštas kario
- 1.5 šaukšto medaus
- 1.5 šaukšto laimo sulčių
- 1/8 šaukštelio(ant šaukštelio galo) kajeno pipirų
- 390 g virtos arba rūkytos vištos
- 3 dideli saliero stiebai
- 230 g vynuogių
- 100 g skrudintų sūdytų anakardžių riešutų
Daugiau salotų receptų:
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis
Salotos su pomidorais ir avokadais
Pupelių mišrainė su voveraitėmis
Gaminimas
Padažas
Didesniame dubenyje sumaišome majonezą, grietinę arba graikišką jogurtą, kario miltelius, medų, laimo sultis, truputį kajeno pipirų ir druską. Maišome kol masė taps vientisa.
Salotos
Į didelį dubenį dedame kasnio dydžio gabalėliais supjaustytą vištą, gabalėliais supjaustytą salierą, nuplautas ir per pusę perpjautas besėkles vynuoges, skrudintus, sūdytus anakardžius.
Jeigu salotas planuojate patiekti kiek vėliau ar laikyti per naktį, dubenį uždenkite sandariai ir laikykite šaldytuve. Anakardžius suberkite prieš pat patiekimą. Taip jie išliks traškūs, nepermirkę padaže. Jeigu nemėgstate aštrių patiekalų – nedėkite kajeno pipirų.
Gerai išmaišykite dubenyje esančius ingredientus.
Salotos su rūkyta vištiena
Patiekite su žaliomis salotomis, skrudintu batonu, juoda duona, suvyniotas į lavašą ar tiesiog papuošę žalumynais. Skanaus!