-0.3 C
Kaunas

Salotos su rūkyta vištiena

Salotos su rūkyta vištiena yra sočios, traškios, turinčios truputį saldumo ir aštrumo. Šios salotos gaminamos su vynuogėmis, anakardžiais, salierais ir kario padažu.

Jas galite patiekti su žalumynais arba ant skrudintos sumuštinių duonos, su kruasanu ar prancūzišku batonu.

Šių salotų padažas sumaišytas su kariu, kuris suteikia auksinę spalvą ir nuostabų skonį. Karis – tai prieskonių mišinys, kurį sudaro aitriosios paprikos, kalendra, kuminas, ciberžolė, imbieras, ožragės, pankoliai, juodieji pipirai ir kardamonas. Jei Jums nepatinka karis, tiesiog jo nedėkite. Vietoj jo dėkite savo mėgstamus prieskonius. Mano skoniui karis čia nuostabiai tinka.

Šioms salotoms pagaminti galite naudoti rūkytą vištieną, kurią nusipirksite jau paruoštą parduotuvėje. Galima nusipirkti viščiuko nugarinės arba krūtinėlės, apvirti ir naudoti salotoms arba panaudoti vištienos likučius. Rinktis Jums.

Salotos su rūkyta vištiena

Šias salotas pagaminsite per pusę valandos

Salotų užteks 4 alkaniems žmonėms

Ingredientai

  • 120 g kokybiško majonezo
  • 120 g tiršto graikiško jogurto
  • 1 šaukštas kario
  • 1.5 šaukšto medaus
  • 1.5 šaukšto laimo sulčių
  • 1/8 šaukštelio(ant šaukštelio galo) kajeno pipirų
  • 390 g virtos arba rūkytos vištos
  • 3 dideli saliero stiebai
  • 230 g vynuogių
  • 100 g skrudintų sūdytų anakardžių riešutų

Daugiau salotų receptų:

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Salotos su vištiena – Cobb salotos

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Burokėlių salotos su pupelėmis

Kiaušinių salotos

Pikantiškos salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Gaminimas

Padažas

Didesniame dubenyje sumaišome majonezą, grietinę arba graikišką jogurtą, kario miltelius, medų, laimo sultis, truputį kajeno pipirų ir druską. Maišome kol masė taps vientisa.

salotos su rukyta vistiena misraine su rukyta vistiena

Salotos

Į didelį dubenį dedame kasnio dydžio gabalėliais supjaustytą vištą, gabalėliais supjaustytą salierą, nuplautas ir per pusę perpjautas besėkles vynuoges, skrudintus, sūdytus anakardžius.

salotos su rukyta vistiena ingredientai

Jeigu salotas planuojate patiekti kiek vėliau ar laikyti per naktį, dubenį uždenkite sandariai ir laikykite šaldytuve. Anakardžius suberkite prieš pat patiekimą. Taip jie išliks traškūs, nepermirkę padaže. Jeigu nemėgstate aštrių patiekalų – nedėkite kajeno pipirų.

Gerai išmaišykite dubenyje esančius ingredientus.

salotos su rukyta vistiena receptas

Salotos su rūkyta vištiena

Patiekite su žaliomis salotomis, skrudintu batonu, juoda duona, suvyniotas į lavašą ar tiesiog papuošę žalumynais. Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų