Salotos su rūkyta vištiena yra sočios, traškios, turinčios truputį saldumo ir aštrumo. Šios salotos gaminamos su vynuogėmis, anakardžiais, salierais ir kario padažu.
Jas galite patiekti su žalumynais arba ant skrudintos sumuštinių duonos, su kruasanu ar prancūzišku batonu.
Šių salotų padažas sumaišytas su kariu, kuris suteikia auksinę spalvą ir nuostabų skonį. Karis – tai prieskonių mišinys, kurį sudaro aitriosios paprikos, kalendra, kuminas, ciberžolė, imbieras, ožragės, pankoliai, juodieji pipirai ir kardamonas.
Kiti du slapti padažo ingredientai cinamonas ir klevų sirupas.
Šioms salotoms pagaminti galite naudoti rūkytą vištieną, kurią nusipirksite jau paruoštą parduotuvėje.
Jeigu norite vištieną pasiruošti namuose, prieš kepant ištepkite alyvuogių aliejumi, įtrinkite mėgstamais prieskoniais ir kepkite 50 minučių 105-110°C temperatūroje. Kepta lėtai vištiena bus sultinga ir minkšta, tokia pati kaip rūkyta.
Vegetarams. Jeigu mėsa Jūsų nedomina, šioms salotoms puikiai tiks augalinis sūris.
Šias salotas gaminau su rūkytu tofu sūriu, skonis gavosi nei kiek neprastesnis, man pasirodė net skaniau.
Salotos su rūkyta vištiena arba rūkytu tofu
Šias salotas pagaminsite per pusę valandos
Salotų užteks 4 alkaniems žmonėms
Ingredientai
- 3 dideli šaukštai kokybiško majonezo
- 5 šaukštai saldžių, šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis kario
- 0.5 šaukštelio cinamono
- 1-2 šaukštai klevų sirupo (priklausomai nuo to kiek saldžiai mėgstate, ar saldžios vynuogės, ragaukite. Galima naudoti agavų sirupą)
- 390 g rūkytos vištos arba rūkyto tofu sūrio
- 4 dideli saliero stiebai
- vidutinio dydžio vynuogių kekė
- 100 g skrudintų sūdytų anakardžių riešutų
Daugiau salotų receptų:
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis
Salotos su pomidorais ir avokadais
Pupelių mišrainė su voveraitėmis
Gaminimas
Padažas
Į dubenėlį sudėkite majonezą, įspauskite apelsino sulčių. Išmaišykite.
Suberkite karį, cinamoną, išmaišykite.
Sudėkite klevų sirupą. Išmaišykite iki vientisos masės.
Salotos
Į didelį dubenį dedame kasnio dydžio gabalėliais supjaustytą rūkytą vištą(arba rūkytą tofu), gabalėliais supjaustytą salierą, nuplautas ir per pusę perpjautas besėkles vynuoges, skrudintus, sūdytus anakardžius.
Jeigu salotas planuojate patiekti kiek vėliau ar laikyti per naktį, dubenį uždenkite sandariai ir laikykite šaldytuve. Anakardžius suberkite prieš pat patiekimą. Taip jie išliks traškūs, nepermirkę padaže.
Gerai išmaišykite dubenyje esančius ingredientus.
Salotos su rūkyta vištiena arba tofu
Patiekite su žaliomis salotomis, juoda duona ar tiesiog papuoškite žalumynais. Skanaus!