6.5 C
Kaunas

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Paragaukite

Pupelių mišrainė su voveraitėmis gardus patiekalas. Kai ateina voveraičių sezonas, daugelis skuba jų rinkti ar įsigyti ir nešasi namo į savo virtuves. Voveraitės yra švelnaus skonio ir naudingi sveikatai. Voveraitėse daug vitaminų ir mineralų, todėl valgydami palaikysite gerą hemoglobino kiekį kraujyje. Jose gausu vario, kuris padeda išsaugoti odos elastingumą ir tvirtumą, o vitaminas B3 mažina odos sudirgimus. Ši mišrainė Jums tikrai patiks.

Pupelių mišrainė

  • 0.5 kg šviežių pupelių, galima naudoti šparagines pupeles
  • 300g voveraičių,
  • 2 svogūnai,
  • 2 šaukštai sviesto,
  • pipirų,
  • druskos

Gaminimas

Pupeles nuplauname, užpilame šaltu vandeniu, pasūdome. Uždengiame puodą ir verdame 15 min., arba tol kol bus minkštos. Jeigu neturime šviežių pupelių, užmerkiame jas iš vakaro, ryte bus galima virti.

Voveraites nuvalome, svogūnus perpjauname pusiau. Išlydome sviestą keptuvėje, sudedame svogūnus ir voveraites, pakepiname, nuimame nuo ugnies, pabarstome druska, pipirais. Pupeles nusunkiame, išmaišome su grybais ir svogūnais. Galime naudoti ir marinuotus bet kokius grybus vietoje šviežių, tik tuomet reikėtų pakepinti svogūno. Skanaus!

Daugiau salotų receptų:

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Salotos su rūkyta vištiena

Salotos su vištiena – Cobb salotos

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Burokėlių salotos su pupelėmis

Kiaušinių salotos

Pikantiškos salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Naujausi receptai

Daugiau receptų