Pupelių mišrainė su voveraitėmis gardus patiekalas. Kai ateina voveraičių sezonas, daugelis skuba jų rinkti ar įsigyti ir nešasi namo į savo virtuves. Voveraitės yra švelnaus skonio ir naudingi sveikatai. Voveraitėse daug vitaminų ir mineralų, todėl valgydami palaikysite gerą hemoglobino kiekį kraujyje. Jose gausu vario, kuris padeda išsaugoti odos elastingumą ir tvirtumą, o vitaminas B3 mažina odos sudirgimus. Ši mišrainė Jums tikrai patiks.
Pupelių mišrainė
- 0.5 kg šviežių pupelių, galima naudoti šparagines pupeles
- 300g voveraičių,
- 2 svogūnai,
- 2 šaukštai sviesto,
- pipirų,
- druskos
Gaminimas
Pupeles nuplauname, užpilame šaltu vandeniu, pasūdome. Uždengiame puodą ir verdame 15 min., arba tol kol bus minkštos. Jeigu neturime šviežių pupelių, užmerkiame jas iš vakaro, ryte bus galima virti.
Voveraites nuvalome, svogūnus perpjauname pusiau.
Išlydome sviestą keptuvėje, sudedame svogūnus ir voveraites, pakepiname, nuimame nuo ugnies, pabarstome druska, pipirais.
Pupeles nusunkiame, išmaišome su grybais ir svogūnais. Galime naudoti ir marinuotus bet kokius grybus vietoje šviežių, tik tuomet reikėtų pakepinti svogūno. Skanaus!
Daugiau salotų ir mišrainių receptų
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos