Ryžių mišrainė su krevetėmis tai ta pati legendinė ryžių krabų mišrainė tik sveikesnė jos versija. Šios salotos su krevetėmis žymiai skanesnės.
Ryžių mišrainė su krevetėmis
Receptas 3 asmenims
- 150 g nevirtų ryžių (juos išvirkite)
- 1 ilgas agurkas
- 3 šaukštai kukurūzų
- 250 g bio krevečių
- 1 paprika
- 2 – 3 šaukštai majonezo
- 0,5 a. šaukštelio sriracha padažo (galima ir daugiau – aštrumą reguliuokite pagal save)
- žiupsnis druskos
- sauja kalendros (jeigu mėgstate. Aš dėjau atskirai tik sau, nes ne visi mėgsta)
Gaminimas
- Išvirkite ryžius. Sudėkite į salotų dubenį.
- Nulupkite ir supjaustykite agurką.
- Nuplaukite papriką, išimkite sėklas ir supjaustykite nedeliais gabalėliais.
- Jei krevetes pirkote rožinės spalvos. Jos jau išvirtos, todėl jas galite tik nuplikyti karštu vandeniu. Jeigu krevetės pilkos spalvos, jas užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite tris minutes arba apkepkite kol iš pilkų taps rožinėmis.
- Į ryžių dubenį sudėkite ryžius, supjaustytą agurką, papriką nusausintas krevetes, ir kukurūzus.
- Į nedidelį dubenėlį sudėkite majonezą, druską, sriracha padažą ir išmaišykite. Sudėkite ant salotų ir viską gerai išmaišykite.
- Jeigu patinka kalendra, paimkite nemažą saują, sukarpykite ir sudėkite į salotas. Skanaus!
Daugiau salotų receptų
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis