22.3 C
Kaunas

Paragaukite

Šios virtų burokėlių salotos su pupelėmis – žemaitiškas patiekalas. Jų receptas atkeliavo iš Plungės. Šios salotos su pupelėmis tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, ar tradiciniam šventiniam lietuviškam stalui.

Burokėlių salotos su pupelėmis

  • 700 g virtų burokėlių
  • 300 g virtų pupelių
  • nerafinuoto augalinio aliejaus
  • obuolių sulčių
  • 2-3 šaukštai obuolių acto (pagal skonį)
  • 3 raudonieji svogūnai
  • juodieji pipirai,
  • lauro lapai
  • druska pagal skonį

Daugiau salotų receptų:

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Salotos su rūkyta vištiena

Salotos su vištiena – Cobb salotos

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Kiaušinių salotos

Pikantiškos salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Kaip gaminamos virtų burokėlių salotos

  1. Pupeles užmerkti nakčiai vandenyje. Ryte nupilti vandeni ir išvirti pasūdytame vandenyje. Turėkite omenyje, kad išvirus pupelių svoris padvigubėja. Virti reikia apie 150 g sausų pupelių.
  2. Burokėlius išvirti ir nulupti, supjaustyti kubeliais.
  3. Svogūnus supjaustyti smulkiai. Sudėti prieskonius.
  4. Į didelį dubenį sudėti supjaustyti burokėlius, išvirtas pupeles, smulkiai sukapotus svogūnus, užpilti šiek tiek aliejaus, acto obuolių sulčių, pabarstyti juodųjų pipirų ir pasūdyti pagal skonį.
  5. Viską gerai išmaišykite.

Burokėlių salotos su pupelėmis – patiekimas

Patiekite salotų lėkštėje su juoda duona. Papuoškite žalumynais.

Jeigu Jums nepatinka svogūnų aitrumas, juos pakepinkite. Skonis gaunasi švelniai saldžiarūgštis. Jeigu norisi galima dėti majonezo. Galima patiekti ar sumaišyti su silke.

Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų