22.1 C
Kaunas
HomeRECEPTAIPUSRYČIAI

PUSRYČIAI

Benedikto kiaušiniai

Benedikto kiaušinis, o gal reikėtų sakyti Benedikto kiaušiniai išpopuliarėjo 1800-ųjų metų pabaigoje. Buvęs Wall streeto biržų brokeris Lemuelis Benediktas kamuojamas stiprių pagirių užsuko į Niujorke...

Olandiškas padažas

Olandiškas padažas, dar kitaip vadinamas „Hollandaise“ yra vienas iš skaniausių padažų. Tirštas, kreminis, sūriai rūgštus su švelniu sviesto-grietinėlės poskoniu ir trynių kremiškumu. Nors padažas vadinamas...

Močiutės mieliniai blynai

Močiutės mieliniai blynai labai panašūs į tuos, kuriuos gamindavo per Užgavėnes mokyklos valgykloje. Tikri storuliai. Man tai patys skaniausi mieliniai blynai. Pernai dalinausi mielinių...

Senovinis varškės apkepas

Senovinis varškės apkepas pats puriausias ir minkščiausias. Purus varškės apkepas lygiai toks, kokį kepdavo mano močiutė. Tik varškę ji naudojo ne liesą, o tokią,...

Amerikietiški blynai

Amerikietiški blynai - tai tie stori, purūs amerikietiški blyneliai, kuriuos gamina su pasukomis arba kefyru. Jie purūs kaip tikrų tikriausias biskvitas. Amerikoje šiuos storulius...

Cezario salotos su krevetėmis

Mano pačios skaniausios Cezario salotos su krevetėmis gaminamos viename labai sename Kauno restorane. Šiame restorane Cezario salotų patiekimas nesikeičia jau beveik dvidešimt metų. Įsimylėjau...

Prancūziškas svogūnų pyragas

Prancūziškas svogūnų pyragas yra vertas visų Michelino žvaigždžių. Žinokit mintyse keikiausi kepdama svogūnus, bet po pirmo kasnio supratau kad buvo verta ir minkyti tešlą...

Kišas su kumpiu oro gruzdintuvėje

Kišas su kumpiu tinka pusryčiams, pietums ir bet kuriai kitai progai. Viskas ko reikia, tai pusvalandžio ir kelių alkanų valgytojų. Jeigu neturite oro gruzdintuvės kišą...

Duoniukai be glitimo – krekeriai

Duoniukai be glitimo patiks tiems, kurie rūpinasi sveikata ar tiesiog netoleruoja glitimo. Šie traškūs sveikuoliški krekeriai gaminami su linų sėmenų sėklomis, moliūgų, saulėgražų ir sezamų...

Totoriški kiaušiniai

Totoriški kiaušiniai atkeliavo ir vienos šaunios šeimininkės lenkės. Jie labai skanūs, ir geriausia dalis ta, kad pagaminsite vos per 10 min. o pagyrų tikrai...

Suktinukai su lašiša

Suktinukai su lašiša ir avokadu tinkamiausi pusryčiams. Pagaminsite vos per penkias minutes. Suktinukai su lašiša Jums reikės: pundelio petražolių 100 g sūdytos lašišos 2 kaimiškų kiaušinių ...

Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)

Kišas su kumpiu ir porais be tešlos - greitas ir sotus valgis. Jis purus, minkštas ir tirpstantis burnoje. Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šio...

Naujausias receptas