2.9 C
Kaunas

Paragaukite

Kreminės salotos su bulvėmis, krevetėmis, pievagrybiais, kiaušiniais ir jogurto-majonezo padažu. Jos kreminės, skonis švelnus, todėl patiks ir mažiesiems. Apačioje surašiau kelis patarimus, kad patiktų kiekvienam. Šios bulvių salotos išgaravo labai greit.

Išsisaugok, nes ši naujiena šventiniam stalui!

Bulvių salotos su krevetėmis

Salotoms

sauja česnakų laiškų
250 g marinuotų pievagrybių
3-4 vidutinio dydžio virtos bulvės
1 mėlynasis svogūnas
2 kietai virti kiaušiniai
220 g pilkos spalvos krevečių be kiautų (pilkos spalvos krevetės nevirtos)

Padažui

• 180 g Graikiško arba natūralaus jogurto
• 4 šaukštai majonezo
• 1 a.š. garstyčių
• žiupsnelis druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas

  1. Nulupkite bulves, supjaustykite kubeliais ir išvirkite.
  2. Išvirkite kiaušinius.
  3. Pilkos spalvos(nevirtas) krevetes be kiautų sudėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Jei vanduo atvės, užpilkite iš naujo verdančiu vandeniu. Kai krevetės taps rožinės nupilkite vandenį.
  4. Supjaustykite pievagrybius, svogūną, sukapokite laiškinius česnakus. Suberkite į didesnį dubenį.
  5. Sudėkite išvirusias kubeliais pjaustytas bulves. Per sietelį pertrinkite išvirtus ir nuluptus kiaušinius. Sudėkite nusausintas krevetes. Pabarstykite druskos ir pipirų.
  6. Sudėkite jogurtą, majonezą, garstyčias į mažesnį dubenėlį, gerai išmaišykite ir supilkite ant salotų.
  7. Viską gerai išmaišykite. Patiekiant ant viršaus pabarstykite česnako laiškų.

Naudingi patarimai

• Jei norisi gaivumo, įdėkite žalio agurko.
• Jei norisi aštriau, į padažą dėkite česnako ar kajeno pipirų.
• Jei trūksta rūgštelės dėkite marinuotų agurkėlių arba daugiau majonezo.

Kodėl neverdu krevečių?

Krevetės itin jautrios temperatūrai, išverda labai greitai. Rožinės krevetės – jau virtos ir dažniausiai kietos, nes pervirtos. Jeigu norite skanių traškių krevečių, jas pirkite pilkos spalvos ir kepinti reikėtų tik kol iš pilkų pereis į rožinę. Nei minutės ilgiau. Ruošdama šias salotas krevetes užyliau verdančiu vandeniu ir laikiau tik kol visiškai pakeitė spalvą.  Pervirtos ar perkeptos krevetės yra kietos ir neskanios.

Skanaus!

Daugiau salotų ir mišrainių receptų

Ryžių mišrainė su krevetėmis

Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais

Itališkos salotos su kumpiu ir melionais

Porų salotos su kumpiu

Meksikietiškos salotos

Buratos ir pesto salotos

Sveikuoliškos salotos

Greitos salotos su krevetėm

Kimchi receptas

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Salotos su rūkyta vištiena

Salotos su vištiena – Cobb salotos

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Burokėlių salotos su pupelėmis

Kiaušinių salotos

Pikantiškos salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Naujausi receptai

Daugiau receptų