6.5 C
Kaunas

Salotos su vištiena

Paragaukite

Salotos su vištiena yra tas patiekalas, kurį galite valgyti ir kaip pagrindinį patiekalą ir kaip užkandį. Šių salotų receptas atkeliavo iš JAV, Los Angeles. 1938 metais, Hollywood Brown Derby restorano šefas darbo pabaigoje buvo išalkęs ir iš maisto likučių sumaišė salotas. Ant viršaus užbarstė likusios skrudintos šoninės ir per pusę perpjautų virtų kiaušinių. Salotas pagardino prancūzišku garstyčių – medaus padažu.

Šios salotos buvo tokios gardžios, kad vėliau jos atsirado ir užkandinės meniu. Jas pavadino šefo vardu – Cobb salotos.

Laikui bėgant šios vištienos salotos išpopuliarėjo visame pasaulyje. Pagrindiniai salotų ingredientai: salotos (icebergas arba romaninės salotos), pomidorai, skrudinta šoninė, vištienos krūtinėlė, kietai virti kiaušiniai, mėlynasis pelėsinis sūris ir raudonojo vyno acto padažas).

Šias salotas galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą ir kaip užkandį.

Salotos su vištiena

Salotoms reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės arba vytinto prosciutto di Parma kumpio
  • 2 naminiai kiaušiniai
  • 1 šaukštelio džovintų česnakų miltelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis džiovintos paprikos
  • 6 riekelės plonai pjaustytos kiaulienos šoninės
  • 1 galva aisbergo arba romaninės salotos
  • druskos, pipirų
  • sauja vyšninių pomidorų
  • 1 gerai sunokęs avokadas
  • 70 g mėlynojo sūrio
  • 1 nedidelis raudonasis svogūnas

Padažas:

1 skiltelė česnako

1 šaukštas laimo sulčių

1 šaukštelis medaus

1 šaukštelis garstyčių

3 šaukštai šalto spaudimo alyvuogių aliejaus

druskos ir pipirų

Daugiau salotų receptų:

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Salotos su rūkyta vištiena

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Burokėlių salotos su pupelėmis

Kiaušinių salotos

Pikantiškos salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Kaip gaminamos salotos su vištiena – Cobb salotos

    1. Įkaitiname keptuvę, sumažiname iki vidutinės kaitros ir dedame plonai pjaustytą kiaulienos šoninę. Į mano keptuvę tilpo 4 gabalėliai, todėl turėjau kepti du kartus. Kepame tol kol kiaulienos šoninė gražiai apskrus, tada apverčiame. Iškepusią sudėkite į lėkštę. Po kepimo keptuvės neplaukite, ant išsiskyrusių riebalų iškepsite vištienos krūinėlę.
    2. Vištienos krūtinėlę apibarstome česnakais, džiovinta paprika, druska pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir rankomis gerai įtriname prieskonius.
    3. Įkaitiname keptuvę iki vidutinės kaitros, sudedame vištienos krūtinėlę ir kepame 6 minutes ant vienos pusės, tada apverčiame ir kepame ant kitos kol vištiena gražiai apskrunda ir tampa rusvos spalvos. Galite išjungti kaitrą ir tiesiog palikti truputį pasitroškinti. Iškepusią vištieną sudedamę į švarią lėkštę. Tegul atvėsta.
    4. Nuplauname ir perpjauname per pusę vyšninius pomidorus. Nulupame ir riekelėmis supjaustome avokadą.
    5. Sutraiškykite česnako skiltelę, jeigu neturite traiškymo įrankio susmulkinkite labai mažais gabaliukais. Sudedame į vieną indą visus padažo ingredientus, išmaišome iki vientisos masės.
    6. Sudedame kiaušinius į puodą. Kaitiname kol užvirs, verdame apie 5 minutes. Turi būti kietai virti kiaušiniai. Išvirus nupilame karštą vandenį, užpilame šalto, nulupame kiaušinius ir perpjauname per pusę.
    7. Imame didelę salotų lėkštę, sudedame romanines salotas ir ant viršaus eilėmis dedame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, avokadus, šoninę, kietai virtus kiaušinius.
    8. Supjaustome atvėsusią krūtinėlę ir dedame šalia kiaušinių.
    9. Stambokais gabaliukais supjaustome mėlynąjį pelėsinį sūrį ir dedame šalia vištienos.
    10. Padažą supilame į padažo indelį ir dedame lėkštės viduryje. Jeigu neturite mažų indelių padažo patiekimui, tiesiog apšlakstykite juo salotas.

    Salotos su vištiena paruoštos, skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų