-8.9 C
Kaunas

Paragaukite

Pikantiškos salotos yra tikros senoviškų lietuviškų mišrainių kitaip dar vadinamų vinigretų draugės. Jas rasite beveik kiekvieno lietuvio namuose per šventes. Šias salotas pagaminti labai lengva, o ir produktus greičiausiai visus turėsite šaldytuve.

Pikantiškos salotos receptas

  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 2 šaukštai majonezo
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • česnakų laiškų ar česnako skiltelės

Daugiau salotų ir mišrainių receptų

Ryžių mišrainė su krevetėmis

Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais

Itališkos salotos su kumpiu ir melionais

Porų salotos su kumpiu

Bulvių salotos su krevetėmis

Meksikietiškos salotos

Buratos ir pesto salotos

Sveikuoliškos salotos

Greitos salotos su krevetėm

Kimchi receptas

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Šviežių kopūstų salotos

Salotos su rūkyta vištiena

Salotos su vištiena – Cobb salotos

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Burokėlių salotos su pupelėmis

Kiaušinių salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Kaip pagaminti

Išverdame kiaušinius, nulupame, sutarkuojame arba supjaustome kvadratėliais.

Sutarkuojame fermentinį sūrį.

Sudedame viską į dubenėlį, pasūdome, pabarstome pipirų, sudedame išspaustą česnako skiltelę arba susmulkintus česnakų laiškus (jeigu turite šviežių), gerai išmaišome.

Sudedame į salotų indelį, papuošiame turimais žalumynais.

Patiekite su skrudinta batono riekele ar kaip priedą prie keptos duonos.

Naujausi receptai

Daugiau receptų