Pikantiškos salotos yra tikros senoviškų lietuviškų mišrainių kitaip dar vadinamų vinigretų draugės. Jas rasite beveik kiekvieno lietuvio namuose per šventes. Šias salotas pagaminti labai lengva, o ir produktus greičiausiai visus turėsite šaldytuve.
Pikantiškos salotos receptas
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 100 g fermentinio sūrio
- 2 šaukštai majonezo
- druskos
- juodųjų pipirų
- česnakų laiškų ar česnako skiltelės
Daugiau salotų ir mišrainių receptų
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis
Salotos su pomidorais ir avokadais
Pupelių mišrainė su voveraitėmis
Kaip pagaminti
Išverdame kiaušinius, nulupame, sutarkuojame arba supjaustome kvadratėliais.
Sutarkuojame fermentinį sūrį.
Sudedame viską į dubenėlį, pasūdome, pabarstome pipirų, sudedame išspaustą česnako skiltelę arba susmulkintus česnakų laiškus (jeigu turite šviežių), gerai išmaišome.
Sudedame į salotų indelį, papuošiame turimais žalumynais.
Patiekite su skrudinta batono riekele ar kaip priedą prie keptos duonos.