Šios itališkos salotos su kumpiu, melionais, pomidorais, mocarela ir kedro riešutais dings nuo stalo per pusvalandį. Kodėl? Nes jos gaivios, bet tuo pačiu sočios ir labai gardžios. Galima sakyti tai dietinės salotos, nes gaminu be jokių majonezų.
Puikiai tiks jei savaitgalį lauki svečių. Pagamink lėkštę šių salotų.
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
2 asmenims(jeigu žmonių daugiau kiekius padvigubink)
Salotoms
- 1/2 cantaloupe meliono
- sauja vyšninių arba slyvinių pomidoriukų
- indelis mocarelos (125g)
- Prosciutto arba Parmos kumpis
- 1 ilgas agurkas
- 4 riekelės ciabattos (parduotuvėje supjaustykite 12 arba 14 mm riekelėmis)
- sauja šviežio baziliko papuošimui
- sauja kedro riešutų
Padažui
- 1 laimo arba citrinos sultys
- šlakelis alyvuogių aliejaus
- agavų sirupo pagal skonį
- sauja šviežio baziliko lapelių (sukapoti smulkiai) tinka ir pesto jeigu turite pasigaminę
Gaminimas
- Nulupkite agurką, melioną. Su mažu šaukšteliu išskaptuokite apvalius gabaliukus.
- Keptuvėje paskrudinkite stambiais gabaliukais pjaustytą ciabattą.
- Į lėkštę sudėkite visus salotų ingredientus. Sumaišykite padažą ir užpilkite ant salotų.
Papuoškite baziliko lapeliais. Skanaus!
Daugiau salotų receptų
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis