Šviežių kopūstų salotos su spanguolėmis puikiausiai tiks kaip užkandis ar kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Visiems patinka šios salotos ir jų niekada nelieka kitai dienai.
Gera žinia ta, kad šias salotas galite pasigaminti dieną prieš. Jos puikiai išsilaiko šaldytuve net iki savaitės. Išlieka traškios ir gardžios. Žinoma reikia laikyti švariame ir sandariame inde. Jos tinka prie ryžių, bulvių, žuvies ar mėsos patiekalų. Gardžios ir lengvai pagaminamos.
Šviežių kopūstų salotos
Salotos
- 1 vidutinio dydžio kopūstas
- 1 paprika (bet kurios spalvos, pjaustyta juostelėmis)
- 3 vidutinio dydžio morkos
- 40 g džiovintų spanguolių
Marinatas
- 480 ml vandens
- 1 šaukštas druskos
- 70 g cukraus
- 80 g obuolių acto
- 75 g alyvuogių aliejaus
- 2 didelės česnako skiltelės
Daugiau salotų ir mišrainių receptų
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis
Salotos su pomidorais ir avokadais
Pupelių mišrainė su voveraitėmis
Kaip pagaminti kopūstų salotas
Užvirinkite vandenį ir patraukite puodą nuo kaitros. Suberkite druską, cukrų, actą, aliejų ir išmaišykite, kad ištirptų cukrus ir druska. Padėkite atvėsti. Kai vanduo bus drungnas sumeskite sutraiškytas česnako skilteles.
Su kopūstų pjaustykle supjaustykite ar sutarkuokite kopūstus, papriką. Sutarkuokite morkas, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite visas salotas.
Paruoštas salotas sudėkite į dubenį ir ant viršaus supilkite paruoštą marinatą. Paspaudinėkite salotas, kad jos būtų apsemtos marinato sirupo. Paruoštas salotas uždenkite ir padėkite į šaldytuvą pastovėti 4-5 valandoms. Pastovėjusios jos bus labai gardžios. Skanaus!