17.3 C
Kaunas

Paragaukite

Šviežių kopūstų salotos su spanguolėmis puikiausiai tiks kaip užkandis ar kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Visiems patinka šios salotos ir jų niekada nelieka kitai dienai.

Gera žinia ta, kad šias salotas galite pasigaminti dieną prieš. Jos puikiai išsilaiko šaldytuve net iki savaitės. Išlieka traškios ir gardžios. Žinoma reikia laikyti švariame ir sandariame inde. Jos tinka prie ryžių, bulvių, žuvies ar mėsos patiekalų. Gardžios ir lengvai pagaminamos.

Šviežių kopūstų salotos

Salotos

  • 1 vidutinio dydžio kopūstas
  • 1 paprika (bet kurios spalvos, pjaustyta juostelėmis)
  • 3 vidutinio dydžio morkos
  • 40 g džiovintų spanguolių

Marinatas

  • 480 ml vandens
  • 1 šaukštas druskos
  • 70 g cukraus
  • 80 g obuolių acto
  • 75 g alyvuogių aliejaus
  • 2 didelės česnako skiltelės

Daugiau salotų receptų:

Avokado salotos

Kalafiorų salotos

Salotos su rūkyta vištiena

Salotos su vištiena – Cobb salotos

Krabų lazdelių salotos

Graikiškos salotos

Burokėlių salotos su pupelėmis

Kiaušinių salotos

Pikantiškos salotos

Salotos su krevetėmis

Naminės Cezario salotos

Salotos su pomidorais ir avokadais

Pupelių mišrainė su voveraitėmis

Kaip pagaminti kopūstų salotas

Užvirinkite vandenį ir patraukite puodą nuo kaitros. Suberkite druską, cukrų, actą, aliejų ir išmaišykite, kad ištirptų cukrus ir druska. Padėkite atvėsti. Kai vanduo bus drungnas sumeskite sutraiškytas česnako skilteles.

Su kopūstų pjaustykle supjaustykite ar sutarkuokite kopūstus, papriką. Sutarkuokite morkas, suberkite džiovintas spanguoles ir gerai išmaišykite visas salotas.

Paruoštas salotas sudėkite į dubenį ir ant viršaus supilkite paruoštą marinatą. Paspaudinėkite salotas, kad jos būtų apsemtos marinato sirupo. Paruoštas salotas uždenkite ir padėkite į šaldytuvą pastovėti 4-5 valandoms. Pastovėjusios jos bus labai gardžios. Skanaus!

svieziu kopustu salotos

Naujausi receptai

Daugiau receptų