Kalafiorų salotos tinkamos bet kokia progai. Kai norite įdomesnių pietų, kai reikia nukloti stalą šventėms ar gimtadieniui, ar atvykstant svečiams. Ši mišraine su kalafioru ir brokoliu visada sulaukia klausimo kaip ją pagaminau. Draugės prašo recepto. Todėl šiandien juo pasidalinsiu.
Daugelis žmonių klaidingai mano, kad kalafiorų receptai būtinai turi būti su keptu kalafioru. Tiek kalafiorai tiek brokoliai yra traškūs ir gardūs juos patiekiant tiesiog nuplovus, supjausčius ir sumaišius kaip salotas.
Kalafiorų salotos
Salotoms
- 1 vidutinio dydžio kalafioras
- 1 vidutinio dydžio brokolis
- 20 g džiovintų spanguolių
- Pusė stiklinės pjaustytų migdolų (apie 100 g) ( tinka kedrų riešutai arba skrudinti anakardžiai)
Padažui
- 120 g kokybiško majonezo
- 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos arba laimo sulčių
- 1 skiltelė česnako
Daugiau salotų ir mišrainių receptų
Burokėlių mišrainė su raugintais kopūstais
Itališkos salotos su kumpiu ir melionais
Salotos su vištiena – Cobb salotos
Burokėlių salotos su pupelėmis
Salotos su pomidorais ir avokadais
Pupelių mišrainė su voveraitėmis
Gaminimas
Nuplauname kalafiorą ir brokolį. Nupjauname kotus. Smulkiai supjaustome. Į didesnį salotų dubenį beriame supjaustytą kalafiorą ir brokolį, džiovintas spanguoles.
Ant vidutinės kaitros paskrudiname riešutus.
Sutraiškome česnaką, sumaišome visus padažo ingredientus iki vientisos masės.
Supilame ant salotų ir viską gerai išmaišome.
Kalafiorų salotos paruoštos. Skanaus!