Lašišos bandelės su varške, česnakais, minkšta maskarponės gorgonzola bus suvalgytos pirmiausiai. Visi aikčios ir prašys pagaminti dar. Taip mums nutiko.
Istorija tokia, kad po varškės pyrago liko nemažai nepanaudotos varškės, todėl sugalvojau pagaminti bandeles. Improvizavau… ir bandelės su lašiša gavosi tokios skanios, kad turbūt geriau nesu ragavusi. Jei suvynioję tešlą jos nesupjaustysite, iškeps pyragas su lašiša, o kaip patiekti, spręskite Jūs.
Šis užkandis su lašiša tiks ir gurmanams. Išeiga aišku nemaža, bet kartais pasilepinti verta🥰
Lašišos bandelės
RECEPTAS
• 1 pakelis sluoksniuotos tešlos
• 200 g sūdytos lašišos
• 2-3 šaukštai tepamo sūrelio
• svogūnų laiškų
• 3 skiltelės česnako
• 200 g pusriebės varškės
• 200 g gorgonzolos (minkšta, maišyta su maskarpone)
• 1 kiaušinio trynys
• sezamo sėklos papuošimui
GAMINIMAS
1. Ant sluoksniuotos tešlos užtepkite sūrelio, pabarstykite svogūnų laiškų, išdėliokite lašišą.
2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite 3 česnako skilteles.
3. Sudėkite į dubenį varškę, smulkiai pjaustytus česnakus ir su šakute gerai pertrinkite.
4. Sutrintą su česnakais varškę dėkite pailgai ant lašišos.
5. Šalia varškės pailgai sudėkite minkštą gorgonzolą.
6. Tešlą susukite į vyniotinį. Supjaustykite gabalėliais – bandelėmis, arba kepkite visą. Pelėsinis sūris truputį išbėgs, bet apkepęs jis toks skanus, kad nelieka nei trupinėlio.
7. Bandelių viršų patepkite kiaušinio tryniu, pabarstykite sezamo sėklų. Kepkite 180 C – 25-30 minučių, kol viršus gražiai paruduos. Skanaus!
Daugiau pusryčių receptų
Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)
Šakšuka – kiaušinienė su pomidorais