13.4 C
Kaunas

Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)

Paragaukite

Kišas su kumpiu ir porais be tešlos – greitas ir sotus valgis. Jis purus, minkštas ir tirpstantis burnoje. Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šio produktų kiekio užteks dviejų – trijų asmenų šeimai.

Jeigu Jūsų šeima gausesnė, tiesiog padvigubinkite produktų kiekį.

Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos) receptas

2-3 asmenims

19 x 26 cm forma

  • 3 kaimiški kiaušiniai
  • 100 g miltų
  • 400 ml pieno (naudoju avižų)
  • 2 porai
  • 100 g kumpio (gali būti šoninė, vištiena ar lašiša)
  • 100 g sūrio (tarkuotas Dvaro, jaunas Gouda, Chederio, minkštas mėlynasis pelėsinis Gorgonzola, baltas pelėsinis ar ožkos sūris. Viskas priklauso nuo to ką labiausiai mėgstate)▪︎
  • 70 g kietojo sūrio
  • Pipirų, druskos

Gaminimas

  1. Įjunkite orkaitę nustatę 200°C viršus – apačia.
  2. Nuplaukite porus, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite, kad suminkštėtų.
    Į salotų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir pieną, viską išmaišykite. Sudėkite porus.
  3. Kubeliais supjaustykite mėsą arba žuvį, sutarkuokite sūrį ir suberkite į kiaušinių plakinį. Įberkite druskos pagal skonį, šiek tiek juodųjų pipirų, išmaišykite.
  4. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, supilkite kišo mišinį. Ant viršaus pabarstykite parmezano.
  5. Kepkite apie 40 minučių 200°C laipsnių temperatūroje. Kepimo laikas gali skirtis nuo kepimo formos dydžio ir kišo storio.
  6. Iškepusį kišą padėkite šiek tiek atvėsti. Karštas jis kiek minkštokas, bet atvėsęs sustangrėja.

Šaldytuve, sandarioje dėžutėje galite laikyti iki trijų dienų. Skanaus!

Daugiau pusryčių receptų

Kišas receptas su daržovėmis

Gvakamolės receptas

Vaflių receptas

Purūs kepti varškėčiai

Varškėčiai be miltų

Kiaušinių salotos

Smidrai receptas

Granolos receptas

Šakšuka – kiaušinienė su pomidorais

Lašišos bandelės

Šakšuka – rytietiška kiaušinienė

Mieliniai blynai receptas

Lietinių blynų receptas

Naujausi receptai

Daugiau receptų