Kišas su kumpiu ir porais be tešlos – greitas ir sotus valgis. Jis purus, minkštas ir tirpstantis burnoje. Jo receptas atkeliavo iš Prancūzijos. Šio produktų kiekio užteks dviejų – trijų asmenų šeimai.
Jeigu Jūsų šeima gausesnė, tiesiog padvigubinkite produktų kiekį.
Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos) receptas
2-3 asmenims
19 x 26 cm forma
- 3 kaimiški kiaušiniai
- 100 g miltų
- 400 ml pieno (naudoju avižų)
- 2 porai
- 100 g kumpio (gali būti šoninė, vištiena ar lašiša)
- 100 g sūrio (tarkuotas Dvaro, jaunas Gouda, Chederio, minkštas mėlynasis pelėsinis Gorgonzola, baltas pelėsinis ar ožkos sūris. Viskas priklauso nuo to ką labiausiai mėgstate)▪︎
- 70 g kietojo sūrio
- Pipirų, druskos
Gaminimas
- Įjunkite orkaitę nustatę 200°C viršus – apačia.
- Nuplaukite porus, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite, kad suminkštėtų.
Į salotų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir pieną, viską išmaišykite. Sudėkite porus. - Kubeliais supjaustykite mėsą arba žuvį, sutarkuokite sūrį ir suberkite į kiaušinių plakinį. Įberkite druskos pagal skonį, šiek tiek juodųjų pipirų, išmaišykite.
- Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, supilkite kišo mišinį. Ant viršaus pabarstykite parmezano.
- Kepkite apie 40 minučių 200°C laipsnių temperatūroje. Kepimo laikas gali skirtis nuo kepimo formos dydžio ir kišo storio.
- Iškepusį kišą padėkite šiek tiek atvėsti. Karštas jis kiek minkštokas, bet atvėsęs sustangrėja.
Šaldytuve, sandarioje dėžutėje galite laikyti iki trijų dienų. Skanaus!
Daugiau pusryčių receptų
Šakšuka – kiaušinienė su pomidorais