Mieliniai blynai – patys skaniausi vaikystės blynai. Norėjau, kad būtų minkšti ir tirptų burnoje, pavyko! Šis receptas paprastas, kol mielės aktyvuosis ir pakels tešlą užtruksite apie pusvalandį. Vietoj jogurto ir maskarponės šie mieliniai blynai gali būti gaminami su kefyuru.
Mieliniai blynai receptas
3 porcijos ( po 4 didelius blynus)
• 2 kaimiški kiaušiniai
• 30 g šviežių mielių ( arba per pusę sausų 15g)
• 4 šaukštai rudojo cukraus
• 300 g natūralaus jogurto (galima keisti kefyru)
• 100 g maskarponės (galima keisti kefyru)
• 230 g miltų
• 0,5 šaukštelio druskos
P.S. Jogurtą ir maskarponę galima keisti 400 ml kefyro.
Tešla turi būti grietinės konsistencijos.
Gaminimas
1. Mieles sudėkite į dubenį, supilkite kambario temperatūros jogurtą, įdėkite maskarponės, suberkite cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite šiltai, kad mielės aktyvuotūsi. (10-15 min.) Viršuje turi atsirasti burbuliukai.
2. Suberkite miltus, druską, išplaktus du kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės ir palikite 20 min. šiltai kol tešla padvigubės.
3. Iškilusios tešlos maišyti nereikia. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros ir kepkite kol gražiai apskrus. Valgykite su grietine ar džemu, skanaus!
Daugiau receptų
Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)