17.3 C
Kaunas

Paragaukite

Kišas receptas su daržovėmis. Tai daržovių pyragas, minkštas šlapias, kurį gali visada valgyti su pasigardžiavimu kaip kokį desertą. Savo sugalvotą įdarą užpilame grietinėlės, sūrio ir kiaušinių plakiniu.

Reveransas prancūzams, kurie sugalvojo šitą šedevrą. Geriausia dalis yra ta, kad į jį galite dėti ką tik norite. Sudėkite visus mėgstamiausius savo ingredientus ir susikurkite savo kišo receptą.

Šiandien ant mano stalo daržovių kišas su brokoliais ir pomidorais. Gavosi tobulai. Galite dėti lašišą, kumpį, šoninę ir visus kitus jums patinkančius ingredientus. Tiesiog tai ką tuo metu turite šaldytuve. Tikrai neprašausite.

Daržovių kišas yra puiki idėja vakarienei, pietums ar pusryčiams. Jeigu tingite minkyti tešlą, tiesiog parduotuvėje nusipirkite sluoksniuotos tešlos.

Kišas receptas su daržovėmis

Ingredientai tešlai

  • 320 g kvietinių miltų
  • 200g šalto sviesto
  • 3 tryniai
  • žiupsnis druskos
  • jeigu neturite laiko ar tingite gaminti tešlą naudokite 250 g sluoksniuoto tešlos

Įdarui

  • 4 kaimiški kiaušiniai
  • 200g grietinėlės
  • 30 g kietojo sūrio
  • 2 svogūnai
  • 2 pomidorai
  • 1/2 brokolio
  • pipirų
  • žiupsnis druskos

Daugiau daržovių patiekalų

Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)

Baklažanai receptas

Gvakamolės receptas

Smidrai receptas

Veganiškas netikras zuikis

Tortilijos receptas su daržovėmis

Tarkuotų bulvių blynai su grūdėta varške

Virtiniai su bulvėmis

Įdaryti baklažanai

Gaminimas:

  1. Į didelį indą sumuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir druską. Išmaišykite viską iki vientisos masės. Suberkite miltus ir maišykite tol kol tešla taps vientisa ir nelips prie rankų. Tešlą suformuokite į rutulį, įdėkite į plastikinį maišelį ar maistinę plėvelę ir padėkite į šaldiklį pusvalandžiui.
  2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, supjaustykite ir sudėkite svogūnus, pakepinkite ant vidutinės kaitros tol kol suminkštės. Sutarkuokite sūrį, išplakite kiaušinius, įdėkite druskos, supilkite grietinėlę, sudėkite tarkuotą sūrį.
  3. Iš šaldiklio išimkite tešlą, iškočiokite apie 6 mm blyną ir išformukite jį kepimo formoje. Padenkite dugną ir šonus. Šakute subadykite tešlą, kad kepant padas nepradėtų kilti. Suformavę tešlą kepimo formoje padėkite į kamerą dar valandai.
  4. Išėmę kepimo formą su tešla po valandos iš kameros įdėkite į 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Apkepusią tešlą ištraukite iš orkaitės, sudėkite keptus svogūnus, nuplautus ir supjaustytus brokolius, pomidorus.
  5. Ant pomidorų ir brokolių užpilkite grietinėlės ir kiaušinių su sūriu plakinį. Dėkite daržovių kišą atgal į orkaitę ir kepkite apie 45 minutes 180°C temperatūroje.
  6. Atvėsusį išimkite iš formos. Daržovių kišas gali būti patiekiamas pusryčiams, pietums ar vakarienei. Skanaus!

Kišas receptas – patarimai

  • Idėjos. Kišas su lašiša, kišas su smidrais, špinatais, pievagrybiais, cukinija, šonine ar riebiu kumpiu ar kitais savo mėgstamais ingredientais. Nebijokite eksperimentuoti. Viskas ko reikia, tai išmesti pomidorus ir brokolius, o vietoj jų dėti norimus ingredientus.
  • Tešlos laikymas. Sviestinę tešlą galite pasiruošti iš anksto. Suvyniokite į maistinę plėvelę ar plastikinį maišelį ir laikyti šaldytuve 2-3 dienas. Jeigu norite, tešlą galite užšaldyti ir šaldymo kameroje laikyti iki 3 mėnesių. Prireikus, šaldytą tešlą nakčiai perdėkite į šaldytuvą. Ryte jai atitirpus galėsite iškočioti.
  • Iškeptas daržovių kišas šaldytuve, laikomas sandarioje dėžutėje gali stovėti apie 3 dienas.

Jeigu Jums patiko šis kišas receptas su daržovėmis, pasidalinkite juo su draugais. Ačiū, kad užsukote!

Naujausi receptai

Daugiau receptų