Purūs kepti varškėčiai tiks pusryčiams, pietums ar tiesiog jei užsinorėsite gardaus ir sotaus deserto. Blynai su varške minkšti ir labai skanūs. Varškėčiai kepti keptuvėje, kitaip vadinami varškėtukai – paruošiami vos per dešimt minučių.
PURŪS KEPTI VARŠKĖČIAI RECEPTAS
Jums reikės:
- 540 g pusriebės varškės (galite naudoti liesą varškę)
- 100 g baltų miltų (aš naudoju ekologiškus baltus speltos miltus, bet tiks ir kvietiniai)
- 1 kaimiškas kiaušinis
- pusė arbatinio šaukštelio druskos
- 4 šaukštai rudojo cukraus
- Patiekimui – uogų, džemo, cukraus pudros arba cukraus su grietine
- aliejaus kepimui
GAMINIMAS
- Varškę suberkite į dubenį, sudėkite cukrų ir druską ir viską gerai pertrinkite šakute.
2. Atskirame inde išplakite kiaušinį. Supilkite į varškės dubenį, viską išmaišykite.
3. Pamažu maišant berkite miltus kol išmaišysite iki vientisos masės.
Kepkite ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus. Patiekite su mėgstamiausiais priedais. Ant viršaus pabarstykite vanilinio cukraus ar tiesiog cukraus pudros. Skanaus!
KITI RECEPTAI
Žemaičių blynai su kopūstais (kokorai)
Rikotos blynai – varškėčiai be miltų
Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)
VARŠKĖČIAI – PATARIMAI
Purūs kepti varškėčiai skaniausi su šviežiomis uogomis, džemu ar grietine. Šie blynai su varške tokie gardūs, kad mes valgome juos tiesiog vienus. Varškėtukai tikrai puikaus skonio ir be priedų. Jeigu Jums patiko šie varškėčiai ir jų receptas pasidalinkite juo su draugais Instagrame ir pažymėkite mus @maistasantstalo #maistasantstalo.