Tai varškėčiai be miltų. Varškėtukai be miltų tinkami tiems, kurie netoleruoja gliuteno ir vengia visko, kas su tuo susiję. Kepti varškėčiai be miltų yra purūs ir minkštučiai. Mūsų rikotos blynai gaminami su rikota – itališku minkštu, baltu pasukų sūriu. Blynai su rikotos sūriu gaminami labai paprastai. Štai receptas.
RIKOTOS BLYNAI – VARŠKĖČIAI BE MILTŲ
Reikės:
- 2 kaimiški kiaušiniai
- 250 g rikota sūrio
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- pusė šaukštelio druskos
- 150 g baltų miltų
- pusė šaukštelio kepimo miltelių
- aliejaus kepimui
Patiekimui:
- Agavų arba klevų sirupo
- Vanilinio cukraus arba cukraus pudros
- Mėgstamų šviežių uogų
GAMINIMAS
- Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska.
- Sudėkite rikota sūrį ir viską išmaišykite.
- Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui maišant suberiame į tešlą kol gausis vientisa masė. Kepame ant vidutinės kaitros kol gražiai apskrus.
Patiekite su mėgstamu sirupu, uogomis ar džemu.
Daugiau receptų
Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)
Žemaičių blynai su kopūstais (kokorai)
RIKOTOS BLYNAI – PATARIMAI
Varškėčiai be miltų skaniausi su šviežiomis uogomis, džemu ar mėgstamu sirupu. Šie varškėtukai be miltų minkšti ir purūs. Blynai su rikotos sūriu tikrai puikaus skonio ir be priedų. Jeigu Jums patiko šie blyneliai su rikota sūriu pasidalinkite juo su draugais Instagrame ir pažymėkite mus @maistasantstalo #maistasantstalo. Rikotos blynai ant stalo, skanaus!