Šis lietinių blynų receptas atkeliavo iš senais laikais alsuojančios valgyklos. Lietiniai blynai yra tas patiekalas, kuris tinka bet kada – pusryčiams, pietums, vakarienei. Su šiuo receptu pagaminsite pačius puriausius ir minkščiausius blynelius. Juos galite patiekti su uogiene, vaisiais, klevų ar agavų sirupu, su įdaru susuktus ar sulankstytus. Vaikai šiuos blynelius čiumpa ir suvalgo be šakutės, tiesiog rankomis ir sako, kad tai patys skaniausi iki šiol ragauti blynai.
Lietiniai blynai receptas
Jums reikės
200 g miltų (aš naudojau ekologiškus speltos miltus)
450 g pieno (naudoju avižų pieną)
4 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
3 kiaušiniai
aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Sumaišome druską, cukrų ir miltus didesniame dubenyje.
- Pilame pieną ir gerai išmaišome kol blynų tešla taps vientisa.
- Imame aukštesnį indą, sumušame kiaušinius ir su elektriniu plakikliu išplakame iki vientisos masės.
- Kiaušinių plakinį supilame į blynų tešlą ir dar kartą gerai išmaišome.
- Kepame ant vidutinės kaitros apie minutę ant kiekvienos pusės.
Lietiniai blynai – patiekimo idėjos
- Ant blynelių dedame uogienės, agavų ar klevų sirupo, cukraus pudros.
- Blynelius patiekiame su vaisiais
- Su varškės, česnako ir špinatų įdaru
- Sulankstytus viduje su kumpio, grybų, svogūnų ir grietinės įdaru
- Su varške ar faršo įdaru
- Blynelius sudėkite vieną ant kito. Kiekvieną sluoksnį pertepkite plikytu kremu, turėsite blynų tortą.
Šie lietiniai blynai ir jų gardus receptas tikrai Jums patiks.
Skanaus!