9.1 C
Kaunas

Paragaukite

Mano vaflių receptas gali būti gaminamas be sviesto, be pieno arba su jais. Taigi tiks ir visavalgiams ir netoleruojantiems pieno. Tai gali būti belgiški vafliai ar bet kurie kiti, priklausys nuo vaflinės, kurioje kepate. Netiks tik burbuliniams ir susukamiems, kurie turi būti išimtinai labai traškūs.

Vaflių tešla gaminama be mielių ar kepimo miltelių, gali būti su augaliniu pienu ir aliejumi. Šių naminių vaflių receptas man primena vaikystę ir yra pats mėgstamiausias mūsų namuose. Močiutė juos vadindavo čirviniais blynais. Nors receptas beveik toks pat, mūsų laikais juos vadiname vafliais.

Šio recepto užteks kelioms dienoms. Pagaminę tešlą ją uždenkite ir laikykite šaldytuve iki 4 dienų. Kas rytą turėsite paruoštą tešlą ir viskas ko reikės, tik įkaitinti vaflinę ir iškepti. Šis vaflių receptas kepamas elektrinėje vaflinėje.

Šį receptą ištestavau su skirtingais ingredientais. Kadangi mūsų šeimoje yra netoleruojančių pieno ir glitimo, naudoju speltos miltus, jie genetiškai sveikesni, augalinį aliejų bei augalinį pieną. Gana kalbų, štai belgiškų vaflių receptas.

vafliai receptas

Vaflių receptas

  • 420 g baltų speltos miltų (galite naudoti paprastus baltus kvietinius miltus)
  • 90 g rudojo cukraus (jeigu naudojate baltą cukrų, jo dėkite mažiau, jis saldesnis)
  • 6 g druskos
  • 250 g pieno (naudoju ryžių, avižų arba migdolų pieną)
  • 250 g vandens
  • 120 g sviesto arba aliejaus
  • 2 kaimiški kiaušiniai

Gaminimas:

1.Pasveriame miltus ir suberiame į didelį dubenį. Sudedame kitus sausus ingredientus – cukrų ir druską.

2. Ant miltų viršaus pilame stiklinę vandens ir stiklinę pieno ir viską gerai išmaišome kol gausis vientisa masė. Gamindama visada naudoju svarstykles, taip receptas visada pavyksta toks pat.

3. Supilame aliejų arba ištirpintą sviestą į vaflių tešlą, išmaišome.

4. Į nedidelį dubenėlį sumušame du kiaušinius. Su šakute gerai išplakame ir įmaišome į tešlą.

5. Kepame kol vafliai gražiai paruduos. Patiekiame su mėgstamais priedais. Jeigu norite valgyti su klevų sirupu į tešlą dėkite mažiau cukraus arba visai nedėkite. Skanaus!

vafliu tesla

Daugiau pusryčių receptų:

Kišas su kumpiu ir porais (be tešlos)

Mieliniai blynai receptas

Žemaičių blynai su kopūstais (kokorai)

Lietinių blynų receptas

Tarkuoti bulviniai blynai su grūdėta varške

Varškėčiai receptas

Varškėčiai be miltų

Žemaičių blynai receptas

Jeigu jums patiko šis minkštų vaflių receptas, pasidalinkite juo su draugais. Pažymėkite mus Instagrame ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo.

Vaflių receptas

Šis receptas ir jo išeiga gana didelė. Su šia vaflių tešla iškepsite 12 belgiškų vaflių. Keturių asmenų šeimai – tai trijų rytų pusryčiai. Jums tereikės įkaitinti vaflinę, supilti tešlą ir ant stalo garuos belgiški vafliai. Tikiuosi Jums patiko mūsų belgiškų vaflių receptas. Ačiū, kad užsukote ir skanaus!

naminiu vafliu receptas

Naujausi receptai

Daugiau receptų