Jautienos guliašas su švelniu grietinės ir svogūnų padažu – fantastiško skonio. Šis guliašas receptas įtinka net vaikams. Viskas ko Jums reikia tai kokybiškos šviežios jautienos nugarinės, svogūnų ir grietinės.
Jautienos guliašas
- 700 g jautienos nugarinės arba sprandinės
- augalinio aliejaus kepimui
- 2-3 svogūnai
- 90 g trintų pomidorų tyrės
- 180 g vandens
- 2 šaukštai miltų
- 200 g grietinės
- nemaltų juodųjų pipirų
- kelių lauro lapelių
- druskos
Patiekimui
- virtų bulvių, ryžių ar makaronų prie mėsos
- pomidorų, agurkų, kopūstų ar kitokių salotų garnyrui
- žalumynai patiekimui (svogūnų laiškai, petražolės, kalendra, rukola arba švieži krapai)
Daugiau receptų
Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas
Sluoksniuotos tešlos bandelės su jautiena ir sūriu
Jautienos guliašas su daržovėmis
- Supjaustykite jautieną kasnio dydžio gabalais.
- Supjaustykite svogūną.
- Įkaitinkite gilią keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilkite truputį augalinio aliejaus ir kepkite jautieną uždengę dangtį apie 20 minučių. Suberkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės.
- Supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite pipirus, lauro lapus, druską, šiek tiek sumažinkite kaitrą, uždenkite dangtį ir palikite troškintis apie 35 minutes.
- Kol kepa mėsa nulupkite ir išvirkite bulves, ryžius arba makaronus. Paruoškite salotas garnyrui.
- Kepimo pabaigoje suberkite pora šaukštų miltų, išmaišykite ir pakepinkite dar 10 minučių.
- Baigus troškintis paragaukite ar mėsa iškepusi, išimkite lauro lapus, išgriebkite pipirus.
- Jeigu trūksta pabarstykite druskos.
- Pabaigoje supilkite grietinę. Viską išmaišykite.
Jautienos guliašas – patiekimas
- Patiekite su bulvėmis arba ryžiais ar makaronais ir šviežiomis salotomis.
- Ant viršaus pabarstykite turimų žalumynų. Guliašas paruoštas.
- Jeigu Jums patinka jautienos guliašas su daržovėmis, tiesiog kai prieš paliekant troškintis jautieną įdėkite supjaustytų morkų, paprikų, česnakų ir bulvių.
- Jeigu Jums patiko šis guliašas ir jo receptas, pasidalinkite su draugais, skanaus!