17.3 C
Kaunas

Paragaukite

Jautienos guliašas su švelniu grietinės ir svogūnų padažu – fantastiško skonio. Šis guliašas receptas įtinka net vaikams. Viskas ko Jums reikia tai kokybiškos šviežios jautienos nugarinės, svogūnų ir grietinės.

Jautienos guliašas

  • 700 g jautienos nugarinės arba sprandinės
  • augalinio aliejaus kepimui
  • 2-3 svogūnai
  • 90 g trintų pomidorų tyrės
  • 180 g vandens
  • 2 šaukštai miltų
  • 200 g grietinės
  • nemaltų juodųjų pipirų
  • kelių lauro lapelių
  • druskos

Patiekimui

  • virtų bulvių, ryžių ar makaronų prie mėsos
  • pomidorų, agurkų, kopūstų ar kitokių salotų garnyrui
  • žalumynai patiekimui (svogūnų laiškai, petražolės, kalendra, rukola arba švieži krapai)

Daugiau mėsos patiekalų receptų

Befstrogenas receptas

Nachos receptas

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Plovo receptas

Kibinai receptas

Lazanijos receptas

Jautienos guliašas su daržovėmis

  1. Supjaustykite jautieną kasnio dydžio gabalais.
  2. Supjaustykite svogūną.
  3. Įkaitinkite gilią keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilkite truputį augalinio aliejaus ir kepkite jautieną uždengę dangtį apie 20 minučių. Suberkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės.
  4. Supilkite pomidorų tyrę, sultinį, sudėkite pipirus, lauro lapus, druską, šiek tiek sumažinkite kaitrą, uždenkite dangtį ir palikite troškintis apie 35 minutes.
  5. Kol kepa mėsa nulupkite ir išvirkite bulves, ryžius arba makaronus. Paruoškite salotas garnyrui.
  6. Kepimo pabaigoje suberkite pora šaukštų miltų, išmaišykite ir pakepinkite dar 10 minučių.
  7. Baigus troškintis paragaukite ar mėsa iškepusi, išimkite lauro lapus, išgriebkite pipirus.
  8. Jeigu trūksta pabarstykite druskos.
  9. Pabaigoje supilkite grietinę. Viską išmaišykite.

Jautienos guliašas – patiekimas

  • Patiekite su bulvėmis arba ryžiais ar makaronais ir šviežiomis salotomis.
  • Ant viršaus pabarstykite turimų žalumynų. Guliašas paruoštas.
  • Jeigu Jums patinka jautienos guliašas su daržovėmis, tiesiog kai prieš paliekant troškintis jautieną įdėkite supjaustytų morkų, paprikų, česnakų ir bulvių.
  • Jeigu Jums patiko šis guliašas ir jo receptas, pasidalinkite su draugais, skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų