15.8 C
Kaunas

Paragaukite

Kibinai su vištiena šauni idėja pietums, pusryčiams ar vakarienei. O geriausia tai, kad jie labai praktiškas valgis jeigu keliaujate su šeima. Tereikės įsidėti į sandarią maisto dėžutę ir turėsite puikų užkandį.

Jeigu nenorite minkyti, ir kočioti, tiesiog nusipirkite šaldytos tešlos. Jums prireiks apie 900 g pagamintos šaldytos tešlos.

Kibinai su vištiena

Kibinų tešlai reikės

  • 500 g baltų miltų
  • 225 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • 2 kaimiški kiaušiniai
  • pusė šaukštelio druskos
  • pusė šaukštelio cukraus
  • 1 kiaušinio trynys apkepimui
  • sauja sezamo sėklų barstymui ant viršaus
  • arba 900 g (du pakeliai) šaldytos tešlos

Vištienos įdarui reikės

  • 600 g vištienos faršo (galite naudoti viščiukų kulšelių mėsą, ją supjaustykite nedideliais kvadratėliais)
  • 2 svogūnai
  • pusė šaukštelio druskos
  • žiupsnis juodųjų pipirų
  • 1 šaukštas sviesto (nebūtinai)
  • 2 šaukštai grietinės
  • šlakelis vandens

Gaminimas

Iškočiokite tešlą. Kaip pagaminti kibinų tešlą rasite čia.

Kaip paruošti įdarą

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūnus. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės kaitros šiek tiek apkepkite svogūnus. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų ir grietinės. Viską gerai išmaišykite.
  2. Į dubenį sudėkite vištienos faršą, suberkite druską, pabarstykite pipirų, įdėkite sviesto ir įpilkite šlakelį vandens.
  3. Į faršą sudėkite pakepintus svogūnus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Jeigu gaminate iš vištienos kulšelių, jas susmulkinkite į nedidelius kavdratėlius. Įdaras paruoštas!

Kaip suformuoti kibinus

  1. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, iškočiokite kočėlu.
  2. Išpjaukite apie 15 cm skersmens apskritimus.
  3. Ant jų uždėkite po pora šaukštų vištienos įdaro. Suimkite kraštus, pakelkite į viršų ir pradėdami nuo krašto užlenkite pirštais formuodami pynutę. Taip suformuosite kibinus.
  4. Į kepimo skardą įtieskite kepimo popieriaus. Į ją įdėkite pagamintus kibinus. Tarp kibinų palikite šiokius tokius tarpus, kad kepant nesuliptų.
  5. Kibinus aptepkite trynio plakiniu. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų.
  6. Įdėkite į 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Skanaus!

Daugiau mėsos receptų

Kibinai su kiauliena

Kibinai su varške

Befstrogenas receptas

Nachos receptas

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Plovo receptas

Lazanijos receptas

Naujausi receptai

Daugiau receptų