9 C
Kaunas

Lašiša keptuvėje su grietinėle toskanietiškai

Paragaukite

Lašiša keptuvėje su grietinėle – šiltas ir sotus patiekalas. Gera žinia ta, kad jį pagaminsite vos per 15 minučių. Lašiša su grietinėle gavosi tokia gardi, kad visi kas valgė buvo labai laimingi.

Man lašiša keptuvėje patinka todėl, kad jai pagaminti nereikia daug pastangų. Kai esi alkanas – nesinori ilgai gaminti. Norisi greitai ir skaniai.

Šis receptas atkeliavo iš saulėtosios Italijos. Yra įvairiausių šio recepto versijų, kai kas vietoj pomidorų naudoja džiovintus pomidorus, arba deda ir džiovintus ir šviežius.

Man džiovintų pomidorų čia netrūko. Ačiū italams už puikų receptą!

Lašiša keptuvėje su grietinėle

Jums reikės:

  • 2-4 gabaliukai sūdytos lašišos filė (priklauso nuo to kiek valgytojų)
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 skiltelės česnako
  • 100 g špinatų lapų
  • 1-3 saujos vyšninių pomidoriukų (dėjau pora saujų, jeigu gaminsite daugiau porcijų galima dėti truputį daugiau)
  • 100 g Gran Padano kietojo sūrio (jis gerai tinka šiam padažui, nes yra švelnesnio skonio nei Džiugas)
  • 200 g grietinėlės
  • 250 g avižų pieno
  • 2 šaukštai miltų
  • juodųjų pipirų

Kaip kepti lašišą keptuvėje

  1. Nuplaukite lašišos filė. Pabarstykite juodųjų pipirų. Sudėkite į įkaitintą keptuvę ir apkepkite lašišos filė po 2-3 minutes iš abiejų pusių. Apkeptą išimkite iš keptuvės ir padėkite į šalį.
  2. Į keptuvę įpilkite truputį augalinio aliejaus. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Nulupkite ir sutraiškykite tris česnako skilteles. Suberkite viską į keptuvę ir šiek tiek apkepkite kol suminkštės.
  3. Suberkite 100 g špinatų lapų, vyšninius pomidorus, supilkite pieną, grietinėlę, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite. Miltus geriausia sijoti ir tuo pat metu maišyti, kad nesušoktų į guziukus.
  4. Suberkite sūrį ir viską išmaišykite, kad padažas būtų vientisas.
  5. Sudėkite apkeptą lašišos filė. Lašiša turi būti apsemta padažo. Kitaip sakant mirkti padaže. Sumažinkite kaitrą, uždenkite dangtį ir patroškinkite kol pradės kunkuliuoti – apie tris minutes. Tada išjunkite kaitrą ir palikite pasitroškinti dar 3-5 minutes.
  6. Lašišą patiekite į dubenį, ant viršaus samčiu supilkite padažą. Skanaus!

Midijų receptas

Naujausi receptai

Daugiau receptų