23.5 C
Kaunas

Befstrogenas receptas

Paragaukite

Befstrogenas – tai jautienos troškinys patiekiamas kreminiame grietinės, grietinėlės, sultinio ir garstyčių padaže. Befstrogenas gali būti patiekiamas su makaronais, ryžiais, su bulvių koše ar virtomis bulvėmis. Tai lengvai paruošiamas patiekalas. Svarbiausia pasirinkti šviežią mėsą. Geriausia gaminti iš jautienos nugarinės.

Kas sūkūrė šį patiekalą? Befstrogenui daugiau nei 200 metų. Jį pirmą kartą apie 1800 metais pagamino Grafo Stroganovo virėjas prancūzas Andre Dupont.

1887 metų namų šeimininkių vadove nurodomas receptas iš jautienos kubelių (ne juostelių), marinuotų su druska ir prieskoniais, troškinamas svieste ir galiausiai sumaišomas su garstyčiomis, troškiniu ir trupučiu grietinės. Recepte nėra grybų, svogūnų, pomidorų padažo ar alkoholio. Kiek vėliau, 1909 metais buvo pradėta gaminti su pomidorų padažu ir svogūnais.

Mūsų befstrogenas truputį gardesnė ir poniškesnė savo pirmtako versija. Jį gaminame su svogūnais, grybais, sultiniu, grietine ir grietinėle.

Befstrogenas receptas

  • 450 g jautienos nugarinės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai sviesto
  • 3 svogūnai
  • 250 g grybų
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 šaukštas miltų
  • 240 g jautienos sultinio (stiklinė)
  • 180 g grietinėlės
  • 60 g grietinės
  • 1 šaukštas vorčesterio padažo
  • pusė šaukštelio garstyčių
  • pusė šaukštelio druskos
  • žiupsnelis juodųjų pipirų
  • svogūnų laiškų (pabarstyti ant viršaus – papuošimui) /arba šviežių čiobrelių/ rozmarino šakelė
  • makaronų, ryžių arba bulvių garnyrui

Gaminimas

  1. Šiam patiekalui reikės didelės keptuvės. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros. Įpilkite šiek tiek aliejaus. Sudėkite plonai supjaustytas jautienos juosteles ir kepkite po 1 minutę ant kiekvienos pusės. Kepkite tol kol jautiena nebebus raudona. Iškepusią jautieną sudėkite į švarų dubenį. (Troškinimo laikas priklauso nuo to kokią mėsą ruošiate. Patariu rinktis nugarinę.)
  2. Į keptuvę įdėkite du šaukštus sviesto, smulkiai supjaustytus svogūnus ir grybus. Troškinkite apie 9 minutes arba tol kol skystis išgaruos, o svogūnai su grybais apkeps.
  3. Įdėkite sutraiškytą česnako skiltelę ir šaukštą miltų ir patroškinkite minutę nuolat maišant.
  4. Supilkite stiklinę jautienos sultinio, grietinėlę, sudėkite jautieną atgal į keptuvę ir troškinkite dar pora minučių – kol sutirštės padažas.
  5. Į grietinę įmaišykite kelis šaukštus padažo ir gerai išmaišykite. Tada viską supilkite į keptuvę. Tai darome tam, kad grietinė nesušoktų.
  6. Dedame šaukštą Vorčesterio padažo ir pusę šaukštelio garstyčių, pusę šaukštelio druskos ir pabarstome žiupsnelį juodųjų pipirų.
  7. Paragaujame ar befstrogenas mums tinkamas pagal skonį.
  8. Pasiruošiame garnyrą – išverdame bulves, ryžius arba makaronus.
  9. Pasiruošiame salotas.

Daugiau mėsos patiekalų receptų

Plovo receptas

Nachos receptas

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Jautienos guliašas

Kibinai receptas

Lazanijos receptas

Befstrogenas – kaip patiekti.

Patiekti galite su savo mėgstamu garnyru – šviežiomis arba troškintomis daržovėmis, bulvių koše, keptomis bulvėmis, fri bulvytėmis, ryžiais ar mėgstamais makaronais.

Sudėkite jautieną į lėkštę. Ant viršaus pabarstykite smulkiai sukapotų svogūnų laiškų, uždėkite šviežių čiobrelių ar rozmarino šakelę.

Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų