15.7 C
Kaunas

Paragaukite

Burgerių receptas pravers bet kokia proga. Burgeriai su jautiena greitas ir gardus patiekalas. Šie burgeriai minkšti, sultingi ir tirpstantys burnoje. Jūsų svečiai liks sotūs ir laimingi.

Esu tikra, kad šiuos burgerius įtrauksite į savo savaitgalinių skanėstų sąrašą.

  • Iš šio produktų kiekio pagaminsite penkis burgerius. Jeigu laukiate svečių, produktų kiekį padvigubinkite.
  • Faršą burgeriams geriausia pasiruošti iš vakaro, kad mėsa pasimarinuotų.
  • Pagamintus burgerių mėsos paplotėlius šaldiklyje galite laikyti iki trijų mėnesių.
  • Kokio dydžio burgerių paplotėlius gaminti? Vyrai suvalgo 220 g paplotėlį ir nesiskundžia, moterims patinka kiek mažesnės porcijos 180 g paplotėlis. Taigi gaminkite pagal situaciją. Iš nurodyto mėsos kiekio pagaminsite 4 arba 5 burgerius priklausomai nuo to kokio dydžio paplotėliai.
  • Burgerius galite kepti ant griliaus, orkaitėje ar oro gruzdintuvėje.
  • Pagamintus burgerių mėsos paplotėlius šaldiklyje galite laikyti iki trijų mėnesių.

Burgerių receptas

4 – 5 burgeriai

  • 650 g jautienos sprandinės faršo (perku sprandinės gabalą ir paprašau, kad iškart vietoje sumaltų)
  • burgerių bandelės
  • 36 g pieno
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 geltoni svogūnai (faršui) + 2 karamelizuotiems svogūnams (nebūtinai)
  • 2 gabalėliai batono (40 g)
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 šaukštas pomidorų padažo
  • 2 dideli šaukštai majonezo + 2 dideli šaukštai kečupo
  • 4 gabaliukai čederio sūrio

Gaminimas

  1. Sutarkuokite 2 svogūnus.
  2. Sutraiškykite česnako skilteles.
  3. Batono riekeles sutrinkite su pienu iki vientisos masės.
  4. Į jautienos faršą suberkite druską, pipirus, pomidorų padažą, tarkuotą svogūną, sutrintą batoną. Gerai išminkykite iki vientisos masės.
  5. Padalinkite į 4 arba 5 vienodo dydžio rutuliukus. Jeigu norite identiško dydžio paplotėlių, pasverkite paruoštą faršą ir padalinkite iš keturių. Man gaunasi 900 g / 4 = 225 g. Šis burgerių svoris tinkamiausias jeigu valgo vyrai. Jeigu valgys moterys ar vaikai, burgerių paplotėlius padalinkite į 5 rutuliukus. 900 g / 5 = 180 g.
  6. Iš jautienos rutuliukų suformuokite 2 cm storio ir 11 cm diametro paplotėlius. Paplotėlių viduryje suformuokite nedidelį įdubimą/šaukšto didumo duobutę, nes toje vietoje kepant burgerių paplotėliai išsipučia.
  7. Sudėkite kepti į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180°C temperatūroje/ Ant grilio burgerius iškepsite per 2-4 minutes (priklausomai nuo to kaip gerai norite iškepti). /Karšto oro gruzdintuvėje kepkite 180°C temperatūroje 24-28 minutes įtiesus popierių. Nepamirškite apversti paplotėlį ant kitos pusės viduryje kepimo.
  8. Iškepusius jautienos paplotėlius sudėkite į lėkštę.
  9. Sumaišykite majonezą su kečupu.
  10. Ant burgerio bandelės užtepkite šaukštą padažo. Uždėkite mėsos paplotėlį, sūrį, viršutinę bandelę ir sudėkite dar truputį pakepti, kad išsilydytų sūris kelioms minutėms į orkaitę ar grilį.  Įkaitusioje orkaitėje kelias minutes/Oro gruzdintuvėje kepkite 160°C apie 3 minutes arba kol išsilydys sūris.
  11. Iškeptus burgerius sudėkite į lėkštę. Po mėsos paplotėliu galite dėti salotą. Patiekite su pomidorais, šviežiais ar marinuotais agurkais. Skanaus!

Patarimai

  • Šis burgerių receptas labai geras ir be papildomų priedų, bet jeigu norite galite burgerius pagardinti karamelizuotais svogūnais. Nulupkite ir supjaustykite žiedais kelis geltonus svogūnus. Pakepinkite ant vidutinės kaitros kol suminkštės. Suberkite kelis šaukštus rudojo cukraus ir palikite uždengtoje keptuvėje 5 minutes. Kai cukrus išsilydys, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.
  • Burgerius visada formuokite kiek didesnius nei burgerių bandelė. Kepdama jautiena kiek susitraukia.
  • Mėsos paplotėlio centre visada padarykite duobutę, nes kepant paplotėlis toje vietoje išsipučia.

Naujausi receptai

Daugiau receptų