6.5 C
Kaunas

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Paragaukite

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas tai tas delikatesas, kurį žino kiekvienas gurmanas. Prie jo tinka saldūs uogų arba vaisių padažai, marmeladas, graikiški riešutai ir prieskoniai (kvapieji pipirai, pankolis, cinamonas, gvazdikėliai, bazilikas, rozmarinai, čiobreliai, mairūnai).

Prancūzai paštetus patiekia prieš tai pertrynę šviežias vištienos kepenis su trumais, įvairiausiais prieskoniais, pila vyno ir smulkiai pjaustytos veršienos.

Ar žinojote, kad prancūzai kasmet suvartoja keturis kartus daugiau sviesto nei amerikiečiai. Ir tai nestebina, nes sviestą prancūzai naudoja visur: tepa ant duonos, kepa jame mėsą ir žuvį, deda į troškinius, naudoja kepdami pyragus ar tortus, gamina padažus ir kremus. Sviestą gardina jūros druska ir žolelėmis. Pačiu geriausiu laikomas Normandijos regiono sviestas.

Šiandienos receptas: Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas. Turtingo skonio su sviestu ir grietinėle. Pasiruošę?

Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas

Jums reikės:

  • 110 g sviesto + 50 g užpilti ant viršaus
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 čiobrelio šakelės
  • 1 saldžiarūgščio obuolio
  • 2 šaukštų sauso baltojo vyno
  • 250 g kaimiškų vištų kepenėlių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • 1 šaukštas laimo sulčių
  • 100 g džiovintų spanguolių ir razinų mišinio jeigu norite dar įdomesnės pašteto variacijos (nebūtinai) +
  • nealkoholinio romo užpilti spanguolėms
  • žiupsnis skrudintų džiovintų svogūnų

Gaminimas:

  1. Puode ištirpinkite pora šaukštų sviesto, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite ant vidutinės kaitros. Svogūnai turi tapti minkšti ir skaidrūs.
  2. Suberkite susmulkintą česnaką, nuplėškite ir sumeskite čiobrelio lapelius (kotelį išmeskite) ir viską pakepinkite dar kelias minutes. Smulkiai supjaustykite obuolį ir sumeskite į keptuvę, supilkite baltą vyną. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu ir pakepinkite dar apie tris minutes.
  3. Kol kepa svogūnai pasiruoškite kepenėles, nuplaukite, pašalinkite riebalus ir plėveles. Palikite trumpam, kad nuvarvėtų vanduo. Pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpinkite tris šaukštus sviesto ir sudėkite kepenėles. Kepinkite kol kepenėlės apskrus ir iškeps. Viduje spalva neturėtų būti rožinė.
  4. Apkeptas kepenėles sudėkite į puodą su svogūnais, įpilkite grietinėlės ir viską sutrinkite iki vientisos masės su rankiniu blenderiu. Sudėkite sviestą, palaukite kol ištirps. Pabaigoje supilkite citrinų sultis, druską, jeigu reikia įberkite pipirų ir viską gerai išmaišykite.
  5. Sudėkite rome išmirkusias razinas su spanguolėmis, dar kart lengvai išmaišykite. Sudėkite į sandarų indą. Ant viršaus užpilkite lydyto sviesto, taip paštetas laikysis ilgiau, o ir ant duonos nereikės tepti sviesto. Sviesto ant viršaus turėtų būti apie 6 mm. Ant viršaus pabarstykite džiovintų skrudintų svogūnų. Jų rasite Azijos skyriuje didesnėse parduotuvėse.

Vištienos kepenėlių paštetas turėtų būti laikomas sandariame inde šaldytuve iki 6 dienų, šaldiklyje iki 3 mėnesių.

Patarimai

Vištienos kepenėlių paštetas prieš patiekimą turėtų būti palaikytas apie 20 minučių kambario temperatūroje. Jeigu norite, kad paštetas būtų kreminis, jį galite pertrinti per sietelį. Norėdami paskystinti paštetą galite įpilti daugiau grietinėlės.

Patiekite su skrudinta duona ir saldžiarūgščiais karamelizuotais svogūnais.


Jeigu pagaminote patiekalą, pažymėkite mus Instagram ir uždėkite grotažymę #maistasantstalo

Daugiau mėsos patiekalų receptų

Plovo receptas

Befstrogenas receptas

Nachos receptas

Jautienos guliašas

Kibinai receptas

Lazanijos receptas

Naujausi receptai

Daugiau receptų