15.8 C
Kaunas

Paragaukite

Žemaičių blynai pats geriausias sprendimas atšalus orams ir tada kai esate labai alkani. Tai pigus, sotus ir labai skanus patiekalas.

Žemaičių blynai ir jų receptai kiekvienos šeimininkės virtuvėje truputį skiriasi. Vienos šeimininkės gamina su jautiena ir kiauliena, kitos deda daugiau lašinukų, kitos mėgsta su varške. O kur dar padažų įvairovė.

Šis žemaičių blynų receptas puikiai tiks su grietine, lašinukų – svogūnų ar grybų padažu.

Šiam patiekalui pagaminti reikės atvėsusios bulvių košės (puikiai tinka bulvių likučiai). Su šilta bulvių koše labai sunku gaminti žemaitiškus blynus. Todėl geriausia naudoti atšalusią. Bulvių košę pasiruoškite ir atšaldykite iš anksto. Geriausia jeigu šaldytuve bulvių košė pastovėtų bent 2 valandas.

Žemaitiški blynai gali būti gaminami kaip paruoštukai ir dedami į šaldymo kamerą. Išsiėmus viskas ko reikės – tai atšildyti ir iškepti kol blynai apskrus iki auksinės spalvos.

zemaiciu blynai receptas

Žemaičių blynai receptas

4-5 porcijos (8 vidutinio dydžio blynai)

Bulvių tešlai

  • 1 kilogramas nuskustų bulvių (jas reikia išvirti ir sutrinti į košę)
  • 35 g (3 šaukštai) krakmolo
  • 7 g druskos
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

  • 450 g jautienos faršo arba varškės (perku jautienos sprandinę ir paprašau sumalti)
  • 100 g sviesto patiekimui (jeigu gaminate su varške)
  • 100 g lašinukų patiekimui (jei gaminate su mėsa)
  • 120 g grietinės
  • 2 svogūnai
  • pipirų ir druskos pagal skonį
  • riebalų kepimui

Gaminimas

Išvirkite bulves, nukoškite. Suplakite kiaušinį, supilkite į bulves, suberkite krakmolą ir druską. Viską su kočėlu sutrinkite į vientisą košę ir palikite atvėsti, kad būtų galima formuoti blynus.

žemaiciu blynai receptai

žemaitiški blynai

Supjaustome svogūnus. Įkaitiname keptuvę, sudedame jautienos faršą, pjaustytą svogūną, beriame druskos ir juodųjų pipirų. Kepame ant vidutinės kaitros kol faršas iškeps.

žemaičių blynu receptas žemaiciai receptas

Jeigu gaminate su varškės įdaru, tai į ją reikia įmušti kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti.

Iš paruoštų bulvių padarykite apvalius blynelius.

Pirmiausia pasidarykite delne blyną. Reikės 2-3 šaukštų bulvių košės. Ant jo įdėkite mėsos (1 šaukštas) arba varškės įdaro. Ant viršaus uždėkite kitą mažesnį blynelį. Užspauskite kraštus. Blynus kepkite keptuvėje įpylę truputį aliejaus kol gražiai apskrus.

žemaičių blynai receptas

blynai receptas

žemaitiški blynai

Daugiau blynų receptų

Mieliniai blynai su kefyru

Žemaičių blynai su kopūstais (kokorai)

Tarkuoti bulviniai blynai

Lietinių blynų receptas

Vaflių receptas

Purūs kepti varškėčiai

Rikotos blynai – varškėčiai be miltų

Žemaičių blynai – kaip patiekti

Žemaičių blynai su mėsa patiekiami su paspirgintais lašinukais, svogūnais ir grietine, o prie blynų su varške ištirpintas sviestas arba grybų padažas.

Naujausi receptai

Daugiau receptų