-0.6 C
Kaunas

Žemaičių blynai receptas

Žemaičių blynai pats geriausias sprendimas atšalus orams ir tada kai esate labai alkani. Tai pigus, sotus ir labai skanus patiekalas.

Žemaičių blynai ir jų receptai kiekvienos šeimininkės virtuvėje truputį skiriasi. Vienos šeimininkės gamina su jautiena ir kiauliena, kitos deda daugiau lašinukų, kitos mėgsta su varške. O kur dar padažų įvairovė.

Šis žemaičių blynų receptas puikiai tiks su grietine, lašinukų – svogūnų ar grybų padažu.

Šiam patiekalui pagaminti reikės atvėsusios bulvių košės (puikiai tinka bulvių likučiai). Su šilta bulvių koše labai sunku gaminti žemaitiškus blynus. Todėl geriausia naudoti atšalusią. Bulvių košę pasiruoškite ir atšaldykite iš anksto. Geriausia jeigu šaldytuve bulvių košė pastovėtų bent 2 valandas.

Žemaitiški blynai gali būti gaminami kaip paruoštukai ir dedami į šaldymo kamerą. Išsiėmus viskas ko reikės – tai atšildyti ir iškepti kol blynai apskrus iki auksinės spalvos.

zemaiciu blynai receptas

Žemaičių blynai receptas

4-5 porcijos (8 vidutinio dydžio blynai)

  • 1 kilogramas nuskustų bulvių (jas reikės išvirti ir sutrinti į košę)
  • 60 g sviesto (bulvių košei pagaminti)
  • 450 g jautienos faršo arba varškės (perku jautienos sprandinę ir paprašau sumalti)
  • 2 šaukštai krakmolo
  • 100 g sviesto patiekimui (jeigu gaminate su varške)
  • 100 g lašinukų patiekimui (jei gaminate su mėsa)
  • 1-2 kiaušiniai
  • 120 g grietinės
  • 2 svogūnai
  • pipirų ir druskos pagal skonį
  • riebalų kepimui
  • miltų apvoliojimui

Gaminimas

Išverdame bulves, sutriname į košę ir paliekame atvėsti. Geriausia laikyti šaldytuve bent dvi valandas. Košė turi būti šalta, taip bus paprasta formuoti. Su šilta bulvių koše bus neįmanoma dirbti. Ji tiesiog bus per minkšta. Į šaltą košę mušame kiaušinį, beriame krakmolą, žiupsnelį druskos ir išminkome iki vientisos masės.

žemaiciu blynai receptai

žemaitiški blynai

Supjaustome svogūnus. Įkaitiname keptuvę, sudedame jautienos faršą, pjaustytą svogūną, beriame druskos ir juodųjų pipirų. Kepame ant vidutinės kaitros kol faršas iškeps.

žemaičių blynu receptas žemaiciai receptas

Jeigu gaminate su varškės įdaru, tai į ją reikia įmušti kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišyti.

Iš paruoštų bulvių padarykite apvalius blynelius. Reikės 2-3 šaukštų bulvių košės. Į vidų įdėkite mėsos (1 šaukštas) arba varškės įdaro. Sulenkus pusiau užspauskite kraštus. Blynus apibarstykite miltais ir iškepkite keptuvėje įpylę truputį aliejaus.

žemaičių blynai receptas

blynai receptas

žemaitiški blynai

Daugiau blynų receptų

Tarkuoti bulviniai blynai

Lietinių blynų receptas

Vaflių receptas

Purūs kepti varškėčiai

Rikotos blynai – varškėčiai be miltų

Žemaičių blynai – kaip patiekti

Žemaičių blynai su mėsa patiekiami su paspirgintais lašinukais, svogūnais ir grietine, o prie blynų su varške ištirpintas sviestas arba grybų padažas.

Naujausi receptai

Daugiau receptų