22.9 C
Kaunas

Paragaukite

Vyniotinis su rikota tiks bet kokiai progai. Gali neštis į svečius, palepinti šeimyną ar save.

Šio vyniotinio įdarai gali būti patys įvairiausi, viskas priklauso nuo Jūsų fantazijos. Gaminau su rikota, nes ji kremiškesnė nei varškės-sviesto įdaras ir per pus liesesnė nei maskarponės.

Rinktis Tau, todėl surašysiu visus įdarus, o Tu pasirink, ką labiausiai mėgsti. Nebijok improvizuoti, tik taip gimsta skaniausi receptai.

Vyniotinis su rikota

Jums reikės:

Biskvitui:

  • 7 kiaušiniai
  • 100 g + 70 g cukraus pudros (aš kavamale baltą cukrų sumalu į cukraus pudrą)
  • 70 g neutralaus skonio saulėgrąžų aliejaus
  • 70 g pieno (naudojau avižų)
  • 126 g miltų (naudojau baltus speltos, jeigu netoleruojate gliuteno, naudokite krakmolą)
  • 3 g kepimo miltelių
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto

Įdaras su rikota (swiss roll)

  • 250 g philadelfia sūrio
  • 700 g rikota sūrio
  • 2 šaukštai vanilės ekstrakto
  • 120 g cukraus pudros (cukrų sumalu kavamale)
  • Kelių saujų braškių/aviečių ar bet kurių kitų sezoninių uogų (jeigu nenori gali nedėti)

 Įdaras su varške (kuršėnų vyniotinis)

  • 670 g grūdėtos varškės, būtina sudėti į sietelį ir nuvarvinti skystį
  • 5 valgomieji šaukštai kondensuoto pieno
  • 270 g kambario temperatūros sviesto

Gaminimas

  1. Iškepkite biskvitą – biskvito receptas. Palikite atvėsti 10 – 15 minučių.
  2. Sudėkite į dubenį visus įdaro ingredientus ir gerai išmaišykite. Jei naudojate grūdėtą varškę, sutrinkite ingredientus blenderiu iki vientisos masės.
  3. Biskvito kraštą apie 5 cm pakočiokite kočėlu ir prie krašto kas 1.5 cm padarykite išilgai tris vienodus įpjovimus. Biskvitą turite ne perpjauti o tik šiek tiek įpjauti viršų, taip bus lengviau pradėti sukti vyniotinį.
  4. Ant biskvito viršaus tolygiai paskleiskite kremą. Priešingoje pusėje nuo ten kur įpjovėte ir kočiojote palikite apie 5 cm nuo karšto neištepta kremu.
  5. Braškes ar bet kurias kitas uogas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustytas pabarstykite tolygiai ant kremo.
  6. Pradėkite sukti nuo tos pusės kur padarėte įpjovimus pamažu nuplėšiant popierių. Sukite tvirtai.
  7. Susuktą vyniotinį pabarstykite cukraus pudra ir apliekite šokolado glaistu, galite papuošti plakta grietinėle, uogomis ar philadelfijos sūreliu. Skanaus!

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų