Šis biskvito receptas puikiai tiks jeigu gaminsite vyniotinį ar tortą. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos.
Šis receptas prancūziškas ir drąsiai sakau, kad man jis pats geriausias iš visų lig šiol išbandytų. Šis biskvitas tortui purus ir minkštas, o vyniotinis su juo gaunasi tobulai.
Tai gali būti ne tik torto biskvitas. Galite pagaminti plokštainį. Tai visada pavykstantis biskvitas. Paprastas ir greitai pagaminamas jeigu turite virtuvinį kombainą.
Jeigu plaksite su elektriniu rankiniu plakikliu, reikės šiek tiek pastangų kol išplaksite kiaušinių baltymus.
Jeigu netoleruojate gliuteno – naudokite krakmolą.
Svarbiausius dalykus aprašysiu gaminimo eigoje.
Biskvito receptas
Standartinei kepimo skardai (46×38)
Išeina didelis 40 cm ilgio vyniotinis
Jums reikės
- 7 kiaušiniai
- 100 g + 70 g cukraus pudros (aš kavamale baltą cukrų sumalu į cukraus pudrą)
- 70 g neutralaus skonio saulėgrąžų aliejaus
- 70 g pieno (naudojau avižų)
- 126 g miltų (naudojau baltus speltos, jeigu netoleruojate gliuteno, naudokite krakmolą)
- 3 g kepimo miltelių
- 1 šaukštas vanilės ekstrakto
(40×30) kepimo formai mažesnis vyniotinis
Jeigu neturite tokių išmatavimų skardos, standartinėje skardoje užlenkite kepimo popierių ir šonuose padėkite dubenėlį kad tešla neišbėgtų.
- 5 kiaušiniai
- 70 g + 50 g cukraus pudros (aš kavamale baltą cukrų sumalu į cukraus pudrą)
- 50 g neutralaus skonio saulėgrąžų aliejaus
- 50 g pieno (naudojau avižų)
- 90 g miltų (naudojau baltus speltos, jeigu netoleruojate gliuteno, naudokite krakmolą)
- 2 g kepimo miltelių
- 1 šaukštas vanilės ekstrakto
Gaminimas
- Į plakimo indą (naudoju 1 L talpos) supilkite pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Padėkite į šoną, kad kai maišysite tešlą būtų paruošta.
- Į atskirą dubenį pasisverkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir baltymų plakimo šluotele gerai išmaišykite. Padėkite į šalį.
- Sumalkite baltą cukrų – pasigaminkite cukraus pudros.
- Baltymus atskirkite nuo trynių. Didesniame dubenyje plakite baltymus su 100 g cukraus pudros tol kol baltymai sustandės tiek, kad pavertus dubenį šonu liktų vietoje.
- Atskirame inde plakite trynius tol kol jų masė padvigubės, o spalva taps šviesiai gelsva. Plakdami suberkite 70 g cukraus pudros.
- Supilkite išplaktą trynių masę į baltymų dubenį. Viską atsargiai išmaišykite rankine baltymų plakimo šluotele. Man su ja maišyti lengviausia ir nereikia saugoti baltymų.
- Miltus supilkite į sietelį ir pamažu sijodami ir maišydami šluotele suberkite visus į baltymų ir trynių mišinį. Masė turi būti vientisa. Subėrus miltus tešlos apimtis sumažės apie 10 proc.
- Paimkite dubenį su aliejumi ir pienu ir išplakite iki vientisos masės. Atsargiai maišydami šluotele supilkite į tešlą.
- Išklokite kepimo skardą (geriausia naudoti gilesniais kraštais, nes tešla skysta) kepimo popieriumi.
- Supilkite tešlą į skardą ir dėkite kepti į 170°C įkaitintą orkaitę nustačius kepimą „viršus-apačia” į antrą lentyną nuo apačios. Kepkite 20-25 minutes priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.
- Jeigu matote kad tešla pakilo netolygiai(atsirado pūslių), atidarykite dureles (aš atsargiai-švelniai pirštais patapšnoju tas vietas ir uždarau. Atidarau neilgiau nei 20-čiai sekundžių.)
- Iškepusį biskvitą padėkite atvėsti. Atvėsus nupjaustykite šonus ir ruoškite pagal savo poreikius. Skanaus!
Jeigu Jums patiko šis receptas, pasidalinkite su draugais ir pasekite mane Facebook’e ir Instagrame.
Daugiau receptų:
Nekeptas sūrio tortas su rikota
Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas
Tortas su plikytu kremu ir uogomis
Šokolado ir matcha pudingo tortas
Žaliavalgiškas tortas su datulių karamele
Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis