9.1 C
Kaunas

Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis

Paragaukite

Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis – gan lengvai ir greitai pagaminamas. Procesas labai paprastas, tik turėkite omenyje, kad jį geriausia pasigaminti iš vakaro, o patiekti ryte. Šis tiramisu receptas be kiaušinių.

Šis pistacijų tiramisu tiesiog tirpsta burnoje! Subtilus pistacijų skonis ir kvapas verčia užsimiršti, o avietės suteikia šiek tiek gaivumo.

Nors šis tortas kreminis, jis gan tvirtai išlaiko tekstūrą, todėl galima pjaustyti ir patiekti gabaliukais kaip tortą.

Jeigu Jums patiko šis tortas ir jį pagaminote, paminėkite ir mane socialiniuose tinkluose. Dalinkitės šiuo receptu, nes gerais dalykais reikia dalintis!

pistacijų tortas

Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis

12 asmenų

Užtruksite pusvalandį

Jums reikės 20 cm skersmens ir 8 cm aukščio formos

Tiramisu reikės

  • 500 g maskarponės
  • 600 g grietinėlės
  • 70 g cukraus pudros (jei naudosite nesaldintą pistacijų pastą dėkite 120 g cukraus. Aš naudojau savo gamintą pastą su cukrumi, todėl cukraus dėjau mažiau.)
  • 150 pistacijų pastos (kaip pasigaminti rasite čia – pistacijų pasta receptas)
  • 1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
  • 300 g damų pirštelių
  • 1 puodelis latte kavos su su amaretto sirupu. Jeigu tarp ragaujančių nebus vaikų, geriausiai tiktų kokosinis ar migdolinis Vana Tallinn ar Bayleys likeris.) Jeigu esate kavos fanė, tiks ir ekspresso.
  • 300 – 400 g šviežių aviečių sluoksniavimui + 100 g papuošimui

Papuošimui

  • 1 sauja liofilizuotų aviežių barstymui (galite naudoti kakavą)
  • 2 saujos pistacijų

Tiramisu receptas

  1. Cukrų sumalame kavamale.
  2. Į didelį indą dedame maskarponę, cukrų, grietinėlę, vanilės ekstraktą ir plakame kol gausis šiek tiek tirštesnė masė. Neperplakite. (Jeigu neturite specialaus aukšto indo, išplakite grietinėlę su cukrumi atskirai tiek, kad iš pieno konsistencijos pasidarytų kiek tirštesnė, bet ne per daug tiršta. Ir tik tada maišykite su maskarpone. Taip mažiau taškysis maišant dideliame inde su kremine maskarpone.)
  3. Į kremą sudėkite pistacijų pastą ir viską išplakite iki vientisos tirštesnės masės.
  4. Pasiruoškite kavą pirštelių mirkymui. Atvėsinkite. Praleiskite šį žingsnį jei naudosite likerį.
  5. Damų pirštelius greitai panardinkite į kavą ar likerį ir išdėliokite torto formoje. Damų piršteliai ilgai laikomi skystyje pasileidžia.
  6. Pirštelių viršų padenkite kremu, išlyginkite. Ant viršaus pabarstykite apie 20 aviečių.
  7. Tada sudėkite naują pirštelių, aviečių ir kremo sluoksnį. Man su šia forma tilpo 3 damų pirštelių aukštai. Jeigu naudosite didesnę formą, aukštį reguliuokite pagal likusio kremo kiekį. Pasilikite kremo papuošimui.
  8. Viršutinį sluoksnį padenkite kremo burbuliukais naudodami konditerinę formą.
  9. Kavamale sumalkite saują liofilizuotų aviečių ir sieteliu apibarstykite torto viršų. Tortas pasidengs nuostabiai raudona spalva.
  10. Kavamale sumalkite saują pistacijų ir apibarstykite torto viršų.
  11. Tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  12. Prieš patiekiant papuoškite šviežiomis braškėmis. Šonus galite pabarstyti kapotomis pistacijomis arba liofilizuotų aviečių milteliais. Skanaus!

tiramisu receptas

Patarimai

  • Jeigu naudosite nesaldintą pistacijų pastą, į kremą dėkite 120 g cukraus. Jeigu gaminsite pistacijų kremą pagal mano receptą, reikės tik 70 g cukraus.
  • Kaip pasigaminti pistacijų pastą.
  • Jeigu naudosite pirktinę pistacijų pastą atkreipkite dėmėsį ar ji saldinta.
  • Kad kraštai atrodytų dailiau naudoju konditerinę juostą.

Daugiau tortų receptų

Žaliavalgiškas tortas su datulių karamele

Sūrio tortas su baltuoju šokoladu

Senoviškas šokoladinis tortas

Tinginys su riešutais ir abrikosais

Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų