2.9 C
Kaunas

Kreminis vyšnių – braškių tortas

Paragaukite

Kreminis vyšnių – braškių tortas gaminamas iš plaktos grietinėlės, maskarponės ir vaisinės želė su puriu it debesėlis biskvitu. Šis tortas labai lengvai paruošiamas. Video kaip pagaminti biskvitą įkelsiu gaminimo skiltyje.

Jeigu turite laiko ir noro, galite biskvito tešlą pasverti, padalinti pusiau ir daryti du sluoksnius. Kremo ingredientus padalinti pusiau ir sluoksnius daryti su skirtingo skonio želė, taip gausis 2 sluoksniai biskvito ir 2 sluoksniai kremo.

Aš dariau kaip greičiau ir paprasčiau. Skonis nuo to nei kiek nenukentejo. O ragautojai buvo laimingi.

Kreminis vyšnių – braškių tortas

24-26 cm torto formai (gaminau su 24 cm)

Biskvitui

  • 3 kiaušiniai
  • 50 g + 35 g balto cukraus (susimalti į cukraus pudrą)
  • 35 g pieno
  • 35 g neuatralaus skonio augalinio aliejaus
  • 63 g miltų
  • 1.5 g (nubrauktas šaukštelis) kepimo miltelių
  • vanilės ekstrakto

Kreminė dalis

  • 2 pakeliai vyšnių želė (galite gaminti su braškių ar žemuogių želė, 1 pakelyje yra 75 g želė miltelių pusei litro vandens)
  • 400 g grietinėlės
  • 400 g maskarponės
  • 4 arbatiniai šaukšteliai cukraus pudros
  • šviežių uogų arba liofilizuotų uogų miltelių papuošimui (naudojau aviečių miltelius barstymui ir Fresko Fiorito vaisių mišinį)

Gaminimas

Biskvitas

  • Į dubenėlį supilkite pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą. Padėkite į šoną, kad kai maišysite tešlą būtų paruošta.
  • Į atskirą dubenį pasisverkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir šluotele gerai išmaišykite. Padėkite į šalį.
  • Sumalkite cukrų – pasigaminkite cukraus pudros.
  • Baltymus atskirkite nuo trynių. Didesniame dubenyje išplakite baltymus kol šiek tiek sustandės. Pamažu plakdami suberkite 50 g cukraus pudros. Plakite tol kol baltymai pavertus dubenį šonu lieka vietoje.
  • Atskirame inde plakite trynius tol kol jų masė padvigubės, o spalva taps šviesiai gelsva. Plakdami suberkite 35 g cukraus pudros.
  • Supilkite išplaktą trynių masę į baltymų dubenį. Viską atsargiai išmaišykite rankine baltymų plakimo šluotele. Man su ja maišyti lengviausia ir nereikia saugoti baltymų.
  • Miltus supilkite į sietelį. Pamažu sijojant ir maišant šluotele suberkite visus į baltymų ir trynių mišinį. Masė turi būti vientisa. Subėrus miltus tešlos apimtis sumažės apie 10 proc.
  • Paimkite pasiruoštą dubenį su aliejumi ir pienu. Išplakite iki vientisos masės. Atsargiai maišant šluotele supilkite į tešlą.
  • Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių.
  • Supilkite tešlą į formą ir kepkite 170°C įkaitintoje orkaitėje nustačius kepimą „viršus-apačia” antroje lentynoje nuo apačios 20-25 minutes priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.
  • Iškepusį biskvitą išimkite iš formos, įdėkite į lėkštę, kurioje serviruosite tortą. Biskvitą apjuoskite specialia plastikine juosta arba uždėkite kepimo formą, kad ant viršaus būtų galima pilti kremą.

Kremas

  1. Du pakelius želė užpilkite 300 ml verdančio vandens. Sudėkite cukrų. Išmaišykite, uždenkite kelioms minutėms, kad želatina ištirptų. Kas kelias minutes atidenkite ir vis pamaišykite kol visiškai ištirps. Želatina bus tinkama naudoti tada kai bus kambario temperatūros – visiškai atvėsusi. Jei supilsite šiltą, grietinėlė praras standumą.
  2. Grietinėlę plakite tol kol padidės apimtis ir kiek sustandės. Nesustojant plakti po truputį supilkite želatiną, sudėkite maskarponę ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Neperplakite grietinėlės, nes ilgai plakant ji virsta sviestu.
  3. Kremą supilkite ant biskvito, padėkite į šaldytuvą bent 4 valandoms.
  4. Prieš patiekiant viršų papuoškite šviežiomis uogomis arba liofilizuotų uogų milteliais. Skanaus!

Patarimai

Naujausi receptai

Daugiau receptų