17.3 C
Kaunas

Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas

Paragaukite

Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas patiks tiems, kurie mėgsta lengvus ir nekaloringus desertus. Šį tortą gaminau mamos dienai. Šeimynai patiko, gyrė, kad lengvas, neriebus ir gero skonio.

Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas

20 cm formai

  • 1100 g pieno (naudojau avižų)
  • 150 g kokybiško pieniško šokolado
  • 160 g kokybiško baltojo šokolado
  • 70 g sviesto (naudojau augalinį)
  • 16 g želatinos
  • 60 g krakmolo
  • 3 kiaušiniai

24 cm formai

  • 1350 g pieno
  • 185 g kokybiško pieniško šokolado
  • 200 g kokybiško baltojo šokolado
  • 85 g sviesto (naudojau augalinį)
  • 20 g želatinos
  • 75 g krakmolo
  • 3 kiaušiniai

26 cm formai

  • 1495 g pieno (naudojau avižų)
  • 200 g kokybiško pieniško šokolado
  • 220 g kokybiško baltojo šokolado
  • 95 g sviesto (naudojau augalinį)
  • 22 g smulkiai maltos želatinos
  • 82 g krakmolo
  • 4 kiaušiniai

Gaminimas

  1. Atidėkite pieno (jo reikės želatinai)  – jei torto forma 20 cm – 100 ml| 24 cm – 120 ml |26 cm – 140 ml|
  2. Elektriniu plaktuvu gerai išplakite kiaušinius.
  3. Pasverkite puodą, kuriame virsite pudingą.
  4. Likusį pieną užvirinkite ir viena ranka plakdami kiaušinius, kita samčiu po truputį supilkite maždaug 3 samčius verdančio pieno. Šis procesas turi vykti pamažu ir nuolat plakant, nes kitaip gali gautis kiaušinienė.
  5. Į kiaušinių plakinį suberkite krakmolą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  6. Į puode likusį pieną pamažu supilkite kiaušinių ir krakmolo plakinį. Pilkite nesustodami maišyti. Užvirkite, kol pradės burbuliuoti. Ant vidutinės kaitros virkite apie pora minučių. Nesustokite maišyti, kad neprisviltų. Išjunkite kaitrą.
  7. Į išvirusį pudingą įmeskite sviestą, išmaišykite.
  8. Gautą pudingo masę padalinkite į dvi lygias dalis. (Pasverkite puodą su pudingu, atimkite tuščio puodo masę ir padalinkite iš dviejų.)Antrą dalį sudėkite į atskirą indą.
  9. Į vieną pudingo dalį suberkite smulkiai supjaustytą pienišką šokoladą į kitą pudingo dalį – baltąjį šokoladą. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptų ir pudingo masė pasidarytų vientisa. Veikti reikia greitai, kad pudingas neatšaltų.
  10. Pasverkite želatiną į dvi lygias dalis. Jeigu nurodyta 16 g želatinos, pasverkite po 8 g. ir suberkite į atskirus dubenėlius.
  11. Užvirinkite pradžioje atidėtą pieną. Padalinkite į dvi dalis.
  12. Verdantį pieną supilkite ant želatinos miltelių.  Abu dubenėlius gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
  13. Kai želatina visiškai ištirps, vieną dubenėlį supilkite į baltojo šokolado pudingą, kitą dalį į pieniško šokolado pudingą. Abi dalis gerai išmaišykite.
  14. Į torto formą supilkite pieniško šokolado pudingo dalį. Padėkite kelioms minutėms į šaldytuvą, kad kiek sutvirtėtų. Tada labai atsargiai ant viršaus supilkite baltojo šokolado pudingo dalį.
  15. Paruoštą tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
  16. Papuoškite tarkuotu baltuoju šokoladu, makronsais ar žiedlapiais.

Skanaus!

Daugiau receptų:

Nekeptas sūrio tortas su rikota

Tortas su plikytu kremu ir uogomis

Šokolado ir matcha pudingo tortas

Prancūziškas želė tortas

Žaliavalgiškas tortas su datulių karamele

Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis

Sūrio tortas su baltuoju šokoladu

Senoviškas šokoladinis tortas

Vyniotinis su rikota

Vyniotinio biskvito receptas

Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų