Kreminis sūrio tortas su baltuoju šokoladu tai tas pats nekeptas maskarponės tortas. Sūrio tortai pasaulyje gaminami su grūdėta varške, rikota, kreminiu sūriu ir plakta grietinėle. Kreminis sūris maišomas su kiaušinių tryniais, želatina ar sviestu.
Mūsų maskarponės sūrio tortas gaminamas iš sausainių pagrindo. Kreminė dalis gaminama sumaišius grietinėlę, maskarponės kremą, baltąjį šokoladą, pieną ir želatiną. Įdarui dedame damų pirštelių ir viršų apliejame baltojo šokolado ganašu.
Šis maskarponės sūrio tortas kreminis ir labai skanus.
Sūrio tortas su baltuoju šokoladu
Jums reikės 20 cm skersmens ir 6 cm aukščio metalinio žiedo formos. Tokią pačią naudojau gamindama silkės pataluose tortą.
20 cm forma
Pagrindas:
- 120 g sausainių (naudojau vanilinius Selga)
- 50 g sviesto
Kreminis sluoksnis
- 400 g plakamosios grietinėlės
- 250 g maskarponės
- 120 g kokybiško baltojo šokolado
- 3 šaukštai cukraus pudros
- 180 ml pieno (naudojau avižų)
- 10 g želatinos
- 7 damų piršteliai
Balto šokolado glajus
- 270 g kokybiško baltojo šokolado
- 100 g grietinėlės
24 cm forma
Pagrindas:
- 144 g sausainių (naudojau vanilinius Selga)
- 60 g sviesto
Kreminis sluoksnis
- 480 g plakamosios grietinėlės
- 300 g maskarponės
- 145 g kokybiško baltojo šokolado
- 3,5 šaukštai cukraus pudros
- 216 ml pieno (naudojau avižų)
- 12 g želatinos
- 9 damų piršteliai
Balto šokolado glajus
- 324 g kokybiško baltojo šokolado
- 120 g grietinėlės
Gaminimas
- Sudėkite sausainius į maišelį ir sutrinkite kočėlu. Tada sumaišykite su lydytu sviestu.
- Į 20 cm skersmens ir 6 cm aukščio metalinio žiedo formą įtieskite plastikinę juostelę.
- Sudėkite sausainių pagrindą ir stikline stipriai prispauskite.
- Į nedidelį puodą įpilkite vandens ir įdėkite stiklinį dubenį. Vanduo turi siekti stiklinio dubens apačią. Į dubenį supilkite pieną, sudėkite želatiną ir maišykite kol ištirps. Tada sudėkite baltąjį šokoladą ir išmaišykite kol masė taps vientisa. Kai masė bus vientisa, dubenį nuimkite nuo puodo ir padėkite atvėsti.
- Tuo metu į labai šaltą dubenį supilkite grietinėlę, maskarponę ir cukraus pudrą. Viską išplakite mikseriu. Grietinėlės ir maskarponės tūris turi padidėti dvigubai.
- Plakdami mikseriu po truputį supilkite baltojo šokolado-pieno-želatinos mišinį. Svarbu! Prieš pilant pieno-šokolado-želatinos mišinį, jis turi būti šiek tiek atvėsęs, ne per karštas.
- Plakite kol masė taps puri ir vientisa.
- Į torto formą ant sausainių supilkite pusę pagaminto kremo. Tada sudėkite damų pirštelius ir supilkite likusią kremo dalį.
- Tortą padėkite į šaldytuvą ir palikite stingti per naktį. Tortas turi išbūti šaltai 12 valandų. Jeigu išimsite anksčiau gali pasileisti.
- Ryte pasigaminkite baltojo šokolado glaistą. Kaip pagaminti glajų rasite čia: balto šokolado ganašas. Jį geriausia gaminti prieš patiekimą, užtruksite apie 15 min.
- Kai glaistas pagamintas, labai atsargiai nuimkite metalinį žiedą, nulupkite plastikinę juostą ir ant viršaus supilkite balto šokolado glaistą taip, kad kraštai gražiai nuvarvėtų. Nelaukite labai ilgai, nes atvėsęs ganašas greitai sutirštėja, tada sunkiau padaryti nubėgimus.
- Padėkite tortą dešimčiai – penkiolikai minučių į šaldytuvą, kad glaistas sukietėtų ir skanaus!
Daugiau receptų:
Nekeptas sūrio tortas su rikota
Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas
Tortas su plikytu kremu ir uogomis
Šokolado ir matcha pudingo tortas
Žaliavalgiškas tortas su datulių karamele
Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis