24.1 C
Kaunas

Šokolado ir Matcha pudingo tortas

Paragaukite

Šokolado ir Matcha pudingo tortas nepaliks abejingų. Šio torto receptas gimė eksperimentų būdu. Šeimyna nubalsavo 9/10, nes buvo tokių, kurie nemėgsta Matcha skonio. Man šio torto konsistencija, purumas, kremiškumas sužadina apetitą. Kodėl pudingo? Nes pirma pasidarysime pudingą, o tada stingdysime.

Šokolado ir Matcha pudingo tortas

20 cm formai

  • 1100 g pieno (naudojau avižų)
  • 150 g kokybiško pieniško šokolado
  • 160 g kokybiško baltojo šokolado
  • 70 g sviesto (naudojau augalinį)
  • 16 g želatinos
  • 60 g krakmolo
  • 3 kiaušiniai

24 cm formai

  • 1350 g pieno
  • 185 g kokybiško pieniško šokolado
  • 200 g kokybiško baltojo šokolado
  • 85 g sviesto (naudojau augalinį)
  • 20 g želatinos
  • 75 g krakmolo
  • 3 kiaušiniai

26 cm formai

  • 1495 g pieno (naudojau avižų)
  • 200 g kokybiško pieniško šokolado
  • 220 g kokybiško baltojo šokolado
  • 95 g sviesto (naudojau augalinį)
  • 22 g smulkiai maltos želatinos
  • 82 g krakmolo
  • 4 kiaušiniai
  • 2 šaukšteliai ekologiškos ceremoninės matcha arbatos (nebūtina, galima ir nedėti)

Gaminimas

  1. Atidėkite pieno (jo reikės želatinai)  – jei torto forma 20 cm – 100 ml| 24 cm – 120 ml |26 cm – 140 ml|
  2. Elektriniu plaktuvu gerai išplakite kiaušinius.
  3. Likusį pieną užvirinkite ir viena ranka plakdami kiaušinius, kita samčiu po truputį supilkite maždaug 3 samčius verdančio pieno. Šis procesas turi vykti pamažu ir nuolat plakant, nes kitaip gali gautis kiaušinienė.
  4. Į kiaušinių plakinį suberkite krakmolą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  5. Į puode likusį pieną pamažu supilkite kiaušinių ir krakmolo plakinį. Pilkite nesustodami maišyti. Užvirkite, kol pradės burbuliuoti. Ant vidutinės kaitros virkite apie pora minučių. Nesustokite maišyti, kad neprisviltų. Išjunkite kaitrą.
  6. Į išvirusį pudingą įmeskite sviestą, išmaišykite.
  7. Gautą pudingo masę padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną dalį sudėkite į atskirą indą.
  8. Į vieną pudingo dalį suberkite smulkiai supjaustytą pienišką šokoladą į kitą pudingo dalį – baltąjį šokoladą. Išmaišykite, kad šokoladas ištirptų ir pudingo masė pasidarytų vientisa. Veikti reikia greitai, kad pudingas neatšaltų.
  9. Pasverkite želatiną į dvi lygias dalis. Jeigu nurodyta 16 g želatinos, pasverkite po 8 g. ir suberkite į atskirus dubenėlius.
  10. Užvirinkite pradžioje atidėtą pieną, padalinkite į dvi lygias dalis.
  11. Vieną dalį pieno supilkite ant želatinos miltelių. Į kitą dalį pieno suberkite matcha arbatos miltelius, greitai išplakite ir supilkite ant antros dalies želatinos. Abu dubenėlius gerai išmaišykite, kad želatina ištirptų.
  12. Kai želatina visiškai ištirps, matchos dubenėlį supilkite į baltojo šokolado pudingą, kitą dalį į pieniško šokolado pudingą. Abi dalis gerai išmaišykite.
  13. Į torto formą supilkite pieniško šokolado pudingo dalį. Padėkite kelioms minutėms į šaldytuvą, kad kiek sutvirtėtų. Tada labai atsargiai ant viršaus supilkite matcha pudingo dalį.
  14. Paruoštą tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Skanaus!

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų