22.1 C
Kaunas

Tortas su plikytu kremu ir uogomis

Paragaukite

Tortas su plikytu kremu ir uogomis tiks bet kuriai šventei, gimtadieniui ar sekmadienio šeimos susirinkimui. Užtruksite apie porą valandų.

Šis tortas gaminamas iš purių senoviškų biskvitų, kuriuos išsikepsite per pusvalandį. Biskvitus pertepsite plikytu kremu ir jeigu mėgstate gaivumą, būtinai ant kremo pabarstykite saują šviežių uogų tokių kaip šilauogės ar avietės. Aš turėjau užsilikusį kibirėlį šaldytų trintų braškių su cukrumi, todėl padariau vieną sluoksnį iš jų. Bet man atrodo šviežios uogos būtų skaniausia ir greičiausia.

Gaminimo procese visur naudoju maistines svarstykles, kad kremo ir biskvito sluoksniai būtų vienodi. Jeigu Jums tai atrodo nereikšminga, tešlą ir kremą dalinkite iš akies.

Tortas su plikytu kremu ir uogomis

21 cm formai

Biskvitui:

  • 2 kiaušiniai
  • 120 g sviesto
  • 100 g rudojo cukraus
  • 120 g miltų
  •  7 g kepimo miltelių
  • vanilės ekstrakto

Plikytas kremas

  • 2 kiaušiniai(naudojam tik trynius)
  • 450 g pieno (naudojau avižų, nes jį naudoju įprastai, galite naudoti tokį pieną koki naudojate visada)
  • 60 g krakmolo
  • 75 g balto cukraus
  • 50 g sviesto
  • 7 g smulkiai maltos želatinos
  • 35 g kokybiško baltojo šokolado
  • vanilės ekstrakto
  • 160 g plakamosios grietinėlės
  • 200 g maskarponės

Braškių sluoksnis (nebūtina, vietoj jo tinka sauja šviežių šilauogių ar aviečių)

  • 350 g šviežių aviečių arba šilauogių

arba

  • 370 g trintų braškių su cukrumi
  • 7 g smulkiai maltos želatinos
  • 40 ml vandens

Balto šokolado glaistas

  • 100 g baltojo šokolado
  • 20 g pieno

24 cm formai

Biskvitui:

  • 3 kiaušiniai
  • 150 g sviesto
  • 125 g rudojo cukraus
  • 150 g miltų
  •  8 g kepimo miltelių
  • vanilės ekstrakto

Plikytas kremas

  • 2 kiaušiniai(naudojam tik trynius)
  • 550 g pieno (naudojau avižų, nes jį naudoju įprastai, galite naudoti tokį pieną koki naudojate visada)
  • 70 g krakmolo
  • 90 g balto cukraus
  • 60 g sviesto
  • 8 g smulkiai maltos želatinos
  • 45 g kokybiško baltojo šokolado
  • vanilės ekstrakto
  • 200 g plakamosios grietinėlės
  • 250 g maskarponės

Braškių sluoksnis (nebūtina, vietoj jo tinka sauja šviežių šilauogių ar aviečių)

  • 350 g šviežių aviečių arba šilauogių

arba

  • 450 g trintų braškių su cukrumi
  • 8 g smulkiai maltos želatinos
  • 50 ml vandens

Balto šokolado glaistas

  • 100 g baltojo šokolado
  • 20 g pieno

26 cm formai

Biskvitui:

  • 3 kiaušiniai
  • 160 g sviesto
  • 135 g rudojo cukraus
  • 160 g miltų
  •  9 g kepimo miltelių
  • vanilės ekstrakto

Plikytas kremas

  • 2 kiaušiniai(naudojam tik trynius)
  • 590 g pieno (naudojau avižų, nes jį naudoju įprastai, galite naudoti tokį pieną koki naudojate visada)
  • 75 g krakmolo
  • 100 g balto cukraus
  • 65 g sviesto
  • 9 g smulkiai maltos želatinos
  • 50 g kokybiško baltojo šokolado
  • vanilės ekstrakto
  • 210 g plakamosios grietinėlės
  • 270 g maskarponės

Braškių sluoksnis (nebūtina, vietoj jo tinka sauja šviežių šilauogių ar aviečių)

  • 350 g šviežių aviečių arba šilauogių

arba

  • 480 g trintų braškių su cukrumi
  • 9 g smulkiai maltos želatinos
  • 54 ml vandens

Balto šokolado glaistas

  • 110 g baltojo šokolado
  • 22 g pieno

Gaminimas

Biskvitas

  1. Prieš gaminant tešlą pasisverkite dubenį, kuriame gaminsite tešlą, užsirašykite svorį.
  2. Rudąjį cukrų susimalkite kavamale. Suberkite į dubenį, kuriame maišysite tešlą.
  3. Sviestą ištirpinkite, supilkite ant cukraus, įpilkite truputį vanilės ekstrakto ir gerai išmaišykite.
  4. Gerai išplakite kiaušinius. Išplaktus supilkite į sviesto ir cukraus dubenį.
  5. Miltus pasisverkite į atskirą dubenį, suberkite kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Tada išmaišytus miltus suberkite į tešlos dubenį ir viską maišykite iki vientisos masės.
  6. Pasiruoškite dvi kepimo formas. Jei turite tik vieną – kepkite vieną po kitos. Įtieskite kepimo popierių. Jį plonai patepkite sviestu.
  7. Pasverkite tešlos dubenį, iš svorio atimkite tuščio dubens svorį ir gautą skaičių padalinkite iš dviejų. Taip galėsite tešlą padalinti tiksliai į dvi dalis, kad abu biskvitai būtų vienodo dydžio.
  8. Supilkite tešlą į dvi vienodas kepimo formas, atsargiai paskirstykite tešlą.
  9. Kepkite ant vidurinės lentynos apie 15 minučių 170°C temperatūroje.
  10. Iškepusius biskvitus padėkite atvėsti. Kai norėsite apversti viršų uždenkite maistine plėvele, kad neliptų.

Plikytas kremas

  1. Pasverkite puodą, kuriame virsite kremą. Masę užsirašykite.
  2. Pasisverkite želatiną ir suberkite į nedidelį dubenį.
  3. Pieną supilkite į puodą ir užvirinkite.
  4. Kai pienas užvirs kelis samčius užpilkite ant želatinos, gerai išmaišykite ir uždenkite lėkštute. Želatiną reikia vis pamaišyti, kad grūdeliai vienodai ištirptų ir nesušoktų.
  5. Trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymai mums nereikalingi. Trynius išplakite elektrinių plaktuvu, kad masė taptų šviesiai geltona.
  6. Plakant trynius, įpilkite tris samčius verdančio pieno. Viena ranka plakite plaktuvu, kita samčiu pilkite pieną. Jeigu pamiršite plakti, kiaušiniai sušoks į kiaušinienę. Mums reikia vientiso kremo.
  7. Įpilkite truputį vanilės ekstrakto.
  8. Plakant pamažu suberkite krakmolą ir cukrų.
  9. Į puodą su likusiu pienu supilkite išplaktą kiaušinių masę, išmaišykite, kad nesušoktų.
  10. Įjunkite vidutinę kaitrą ir nuolat maišydami mediniu šaukštu užvirinkite masę, kol pradės kilti burbulai. Išjunkite kaitrą ir palikite masę burbuliuoti kelioms minutėms. Tik nepamirškite maišyti, nes dugnas greitai prisvyla.
  11. Masė turi gautis panaši į pudingą.
  12. Sumeskite sviestą ir baltąjį šokoladą, išmaišykite iki vientisos masės.
  13. Želatiną su pienu gerai išmaišykite, kad neliktų neištirpusių grūdėlių ir supilkite į kremo dubenį, išmaišykite. Padėkite į šalį, kad kremas kiek atvėstų.
  14. Atskirame inde išplakite šaltą grietinėlę kol truputį sustandės(neperplakite!). Sudėkite maskarponę ir rankine šluotele(tokia kur plakame baltymus) atsargiai išmaišykite. Masėje gali likti truputį gumuliukų.
  15. Masę sukrėskite į pravėsusį plikytą kremą ir viską gerai išmaišykite elektriniu plakikliu su balionėlio(šluotelės) antgaliu iki vientisos masės.
  16. Kremas paruoštas, padėkite į šalį. Jį reikės padalinti į dvi lygias dalis.
  17. Pasverkite puodą su kremu, atimkite puodo masę ir gautą sumą padalinkite iš dviejų. Užsirašykite.

Braškių sluoksnis

  1. Želatiną užpilkite verdančiu vandeniu. Dubenį uždenkite lėkštute. Šaukšteliu vis pamaišykite, kad želatina visiškai ištirptų ir neliktų grūdelių.
  2. Braškių tyrę sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Vandenį su ištirpinta želatina supilkite į braškių tyrę. Gerai išmaišykite.

Torto sluoksniavimas

  1. Ant torto lėkštės padėkite pirmąjį biskvitą. Jį apjuoskite specialia skaidria juosta. Jeigu tokios neturite galite naudoti pagal kraštus išsikirptą kepimo popierių ir sluoksniuoti kepimo formoje. Juosta reikalinga tam, kad būtų lengviau išimti nesugadinus puraus kremo ir biskvito.
  2. Ant biskvito supilkite 1/2 plikyto kremo. Padėkite 10 minučių į šaldytuvą.
  3. Ant plikyto kremo sluoksnio supilkite braškių tyrės sluoksnį. Padėkite 15 minučių į šaldytuvą. Jei naudojate šviežias uogas, jas nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite ant plikyto kremo sluoksnio.
  4. Ant braškių tyrės/uogų sluoksnio uždėkite antrąjį biskvitą.
  5. Ant antrojo biskvito supilkite likusį kremo sluoksnį. Išlyginkite viršų.
  6. Tortą padėkite nakčiai į šaldytuvą.

Papuošimas

  1. Į nedidelį puodą įpilkite vandens ir į jį įstatykite stiklinį dubenį. Vandens turi būti tik tiek, kad siektų dubens apačią. Užvirinkite vandenį.
  2. Suberkite baltąjį šokoladą į stiklinį dubenį, supilkite pieną, išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Paruoštą glaistą supilkite ant torto. Glajų reikia pilti iš karto, nes jis greitai sutirštėja ir tampa per tirštas varvekliams.

Viršų galite papuošti uogomis, prieš pilant glajų šonus aptepti plakta grietinėle. Skanaus!

 

 

 

 

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų