Balto šokolado ganašas malonaus, švelniai saldaus skonio. Jis tinka tortams, pyragams, bandelėms ar vafliams. Viskas priklauso nuo to ką gaminsite.
Šis balto šokolado glajus puikiai tiks tortui, galite aplieti keksą ar bet kurį savo mėgiamą desertą, arba tiesiog valgyti kaip naminę Nutelą. Balto šokolado glajus tortui gali būti naudojamas kaip įdaras bandelėms ar spurgoms.
Genialu tai kas paprasta. Mano balto šokolado glaistas ir šis receptas tiks net ir tiems iš jūsų , kurie nesate profesionalūs konditeriai. Jį pagaminsite vos per 15 minučių.
Šis baltas ganašas paprastas ir labai gardus. Pyragų valgytojai visada aikčioja ragaudami. Gana kalbų, keliaukime prie gaminimo.
Balto šokolado ganašas – glaistas
Jam pagaminti reikės kokybiško baltojo šokolado ir grietinėlės. Baltasis šokoladas turi būti kokybiškas, su tikru kakavos sviestu.
Baltąjį šokoladą perku tokį, kuris būna nedideliais gabaliukais, specialiai skirtas lydymui.
Kaip pasigaminti šokoladinį glajų?
1.Į nedidelį puodą įpilkite truputį vandens. Ant viršaus uždėkite stiklinį dubenį taip, kad vanduo puode siektų dubenį iš apačios, bet nebėgtų iš puodo per viršų vandeniui užvirus.
2. Į dubenį sumeskite baltąjį šokoladą. Jeigu nusipirkote plytelę, sutrupinkite nedideliais gabalėliais.
3. Supilkite grietinėlę (proporcijas surašysiu apačioje). Palikite kol vanduo puode užvirs ir šokoladas išsilydys.
4. Ištirpusį baltąjį šokoladą išmaišykite su pašilusia grietinėle iki vientisos masės. Dubenį išimkite iš puodo, minutei padėkite atvėsti.
5. Kai balto šokolado ganašas truputį atvės, supilkite ant pyrago ar torto.
Baltojo šokolado glajus yra mūsų šeimos mėgstamiausias.
Kodėl negalima šokolado tirpinti keptuvėje, arba tiesiog puode?
Nes taip kaitinant sunku atitaikyti kaitrą ir viena dalis šokolado dažniausiai perkepa, susidaro tamsūs, kieti prikepę guzai. Tokio gaminio jau niekur nepanaudosite. Šildant dubenyje ant puodo viskas ištirpsta gražiai ir tolygiai.
Balto šokolado glaistas
- 270 g kokybiško baltojo šokolado
- 100 g grietinėlės
Skanaus!
Kodėl verta valgyti šokoladą
Šokoladas yra gaminamas iš kakavmedžio sėklų. Jame gausu medžiagų, kurios naudingos mūsų sveikatai. Kakava yra labai maistinga. Šokolade su 70–85% kakavos yra: skaidulų, geležies, magnio, vario, mangano, kalio, fosforo, cinko, seleno. Taip pat organinių junginių, kurie yra biologiškai aktyvūs ir veikia kaip antioksidantai – polifenoliai, flavanoliai ir katechinai. Šokoladas yra ne tik gardus, bet ir sveikas.
Kas yra ganašas
Ganašas – tai šokolado gaminys, kuris gaunamas kaitinant grietinėle su šokoladu. Jį, kaip ir daugelį kitų šedevrų sukūrė prancūzai. Ištirpus šokoladui jis su grietinėle išmaišomas iki vientisos masės ir paliekama truputį atvėsti. Dažnai dedamas sviestas, likeriai ir įvairūs ekstraktai.
Dvi dalys šokolado ir viena dalis grietinėlės naudojami tortų įdarui. Glajui naudojamas vienas prie vieno santykis. Jei naudojate baltąjį šokoladą glajui – trys dalys šokolado ir viena grietinėlės.
Atvėsusį ganašą galima išplakti, taip padidėja tūris.
Balto šokolado ganašas – glajus
Jeigu patiko šis balto šokolado ganašas ir jo receptas, būtinai pasidalinkite su draugėmis. Balto šokolado glaistas tikrai vertas dėmesio. Ačiū, kad užsukote. Apsilankykite dažniau, lauksiu, iki greito ir skanaus!