Maskarponės ir želė tortas su avietėmis patiks tiems, kurie mėgsta desertus su želė. Maskarponės sluoksnis kreminis, torto viršuje želė pataluose sustingę avietės. Šio torto biskvitas purus it debesėlis.
Nuotraukoje pirma, eksperimentinė torto versija, jį pagaminau aukštesnį su dviem sluoksniais kremo. Pagal nurodytus kiekius pagaminsite du sluoksnius biskvito, vieną sluoksnį kremo ir vieną avietinį. Tortas kiek žemesnis nei nuotraukoje.
Maskarponės ir želė tortas su avietėmis receptas
23 cm formai
Biskvitas
- 4 kiaušiniai
- 85 g + 60 g cukraus
- 60 g pieno
- 60 g augalinio aliejaus
- 107 g miltų
- 2.5 g kepimo miltelių
Kremo sluoksnis
- 9 g želatinos
- 430 g maskarponės
- 150 ml pieno
- 2 – 4 šaukštai kondensuoto pieno (reguliuokite pagal skonį).
Aviečių sluoksnis
- 350 g šviežių aviečių
- 1 pakelis aviečių arba vyšnių želė
- 150 g vandens
Biskvitas
- Į dubenėlį supilkite pieną ir aliejų. Padėkite į šoną, kad kai maišysite tešlą būtų paruošta.
- Į atskirą dubenį pasisverkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir šluotele gerai išmaišykite. Padėkite į šalį.
- Sumalkite cukrų – pasigaminkite cukraus pudros.
- Baltymus atskirkite nuo trynių. Didesniame dubenyje išplakite baltymus kol šiek tiek sustandės. Pamažu plakdami suberkite 85 g cukraus pudros. Plakite tol kol baltymai pavertus dubenį šonu lieka vietoje.
- Atskirame inde plakite trynius tol kol jų masė padvigubės, o spalva taps šviesiai gelsva. Plakdami suberkite 60 g cukraus pudros.
- Supilkite išplaktą trynių masę į baltymų dubenį. Viską atsargiai išmaišykite rankine baltymų plakimo šluotele. Man su ja maišyti lengviausia ir nereikia saugoti baltymų.
- Miltus supilkite į sietelį. Pamažu sijojant ir maišant šluotele suberkite visus į baltymų ir trynių mišinį. Masė turi būti vientisa. Subėrus miltus tešlos apimtis sumažės apie 10 proc.
- Paimkite pasiruoštą dubenį su aliejumi ir pienu. Išplakite iki vientisos masės. Atsargiai maišant šluotele supilkite į tešlą.
- Į dvi vienodas kepimo formas įtieskite kepimo popierių. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis.
- Supilkite į formas ir kepkite 170°C įkaitintoje orkaitėje nustačius kepimą „viršus-apačia” antroje lentynoje nuo apačios 20-25 minutes priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.
- Iškepusį biskvitą išimkite iš formų, įdėkite į lėkštę, kurioje serviruosite tortą. Biskvitą apjuoskite specialia plastikine juosta arba uždėkite kepimo formą, kad ant viršaus būtų galima pilti kremą.
Kremas
- Želatiną užpilkite 150 ml verdančio pieno. Išmaišykite, uždenkite kelioms minutėms, kad želatina ištirptų. Kas kelias minutes atidenkite ir vis pamaišykite kol visiškai ištirps. Želatina bus tinkama naudoti tada kai bus kambario temperatūros.
- Į dubenį sudėkite maskarponę, supilkite atvėsusią želatiną, ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Saldinkite cukrumi arba kondensuotu pienu pagal skonį. Maišymui labai patogu naudoti rankinį blenderį, kuriuo trinate sriubą.
- Kremą supilkite ant biskvito.
- Uždėkite antrąjį biskvitą.
Aviečių sluoksnis
- Verdantį vandenį užpilkite ant žele. Maišykite kol želatina visiškai ištirps.
- Avietes sutrinkite iki vientisos masės. Perkoškite per sietelį jeigu norite, kad torto viršus būtų tolygiai blizgus ir be sėklyčių. Supilkite želatiną, išmaišykite ir supilkite ant viršutinio biskvito sluoksnio.
- Tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Prieš patiekiant nuimkite plastikinę juostą. Skanaus!
Patarimai
- Jei neturi laiko kepti biskvitą, vietoj jo gali naudoti damų pirštelius, tik juos prieš sluoksniuojant būtina pamirkinti piene, kad nebūtų sausi.
- Aviečių sluoksnį galite keisti braškėmis ar mangais.
Daugiau receptų:
Kreminis vyšnių – braškių tortas
Nekeptas sūrio tortas su rikota
Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas
Tortas su plikytu kremu ir uogomis
Šokolado ir matcha pudingo tortas
Žaliavalgiškas tortas su datulių karamele
Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis