Jogurtinis želė tortas su mangais patiks tiems, kurie mėgsta liesus ir gaivius desertus. Šį tortą gali valgyti tie, kurie netoleruoja pieno. Tiesiog įprastą jogurtą pakeiskite kokosiniu. Šio torto biskvitas purus it debesėlis.
Jogurtinis želė tortas su mangais receptas
23 cm formai
Biskvitas
- 4 kiaušiniai
- 85 g + 60 g cukraus
- 60 g pieno
- 60 g augalinio aliejaus
- 107 g miltų
- 2.5 g kepimo miltelių
Jogurtinis sluoksnis
- 1 pakelis vaisinės želė (75 g) arba 10 g želatinos jeigu nenori papildomų priedų
- 400 g mėgstamo jogurto arba kreminės varškės (jei netoleruoji pieno kokosinis jogurtas)
- 150 ml vandens
- cukraus (jei gaminsite su kremine varške labai tinka kondensuotas pienas).
Mangų sluoksnis
- 350 g gerai sunokusių mangų
- 10 g želatinos
- 150 g apelsinų sulčių
- 100 g cukraus
Biskvitas
- Į dubenėlį supilkite pieną ir aliejų Padėkite į šoną, kad kai maišysite tešlą būtų paruošta.
- Į atskirą dubenį pasisverkite miltus, suberkite kepimo miltelius ir šluotele gerai išmaišykite. Padėkite į šalį.
- Sumalkite cukrų – pasigaminkite cukraus pudros.
- Baltymus atskirkite nuo trynių. Didesniame dubenyje išplakite baltymus kol šiek tiek sustandės. Pamažu plakdami suberkite 85 g cukraus pudros. Plakite tol kol baltymai pavertus dubenį šonu lieka vietoje.
- Atskirame inde plakite trynius tol kol jų masė padvigubės, o spalva taps šviesiai gelsva. Plakdami suberkite 60 g cukraus pudros.
- Supilkite išplaktą trynių masę į baltymų dubenį. Viską atsargiai išmaišykite rankine baltymų plakimo šluotele. Man su ja maišyti lengviausia ir nereikia saugoti baltymų.
- Miltus supilkite į sietelį. Pamažu sijojant ir maišant šluotele suberkite visus į baltymų ir trynių mišinį. Masė turi būti vientisa. Subėrus miltus tešlos apimtis sumažės apie 10 proc.
- Paimkite pasiruoštą dubenį su aliejumi ir pienu. Išplakite iki vientisos masės. Atsargiai maišant šluotele supilkite į tešlą.
- Į dvi vienodas kepimo formas įtieskite kepimo popierių. Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis.
- Supilkite į formas ir kepkite 170°C įkaitintoje orkaitėje nustačius kepimą „viršus-apačia” antroje lentynoje nuo apačios 20-25 minutes priklausomai nuo jūsų orkaitės savybių.
- Iškepusį biskvitą išimkite iš formų, įdėkite į lėkštę, kurioje serviruosite tortą. Biskvitą apjuoskite specialia plastikine juosta arba uždėkite kepimo formą, kad ant viršaus būtų galima pilti kremą.
Kremas
- Želė(arba želatiną) užpilkite 150 ml verdančio vandens. Išmaišykite, uždenkite kelioms minutėms, kad želatina ištirptų. Kas kelias minutes atidenkite ir vis pamaišykite kol visiškai ištirps. Želatina bus tinkama naudoti tada kai bus kambario temperatūros.
- Į dubenį supilkite jogurtą, atvėsusią želatiną, ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Paragaukite ar netrūksta saldumo. Jeigu reikia pasaldinkite. (Jeigu gaminate su kremine varške, supilkite želatiną, truputį kondensuoto pieno ir viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės).
- Kremą supilkite ant biskvito, palikite pusvalandžiui, kad kiek sustingtų.
- Uždėkite antrąjį biskvitą.
Mangų sluoksnis
- Apelsinų sultis užvirinkite ir užpilkite ant želatinos. Maišykite kol želatina visiškai ištirps. Suberkite cukrų.
- Mangus sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite želatiną, išmaišykite ir supilkite ant viršutinio biskvito sluoksnio.
- Tortą padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Prieš patiekiant nuimkite plastikinę juostą. Skanaus!
Patarimai
- Jeigu norite riebesnio kreminio sluoksnio, vietoj jogurto galite dėti plaktą grietinėlę arba maskarponę. Tinka ir rikota ar paprasta kreminė varškė.
- Jeigu norisi gaivumo, į kreminį sluoksnį galite dėti mėgstamų uogų ar vaisių. Pvz konservuotų abrikosų.
- Jei neturi laiko kepti biskvitą, vietoj jo gali naudoti damų pirštelius, tik juos prieš sluoksniuojant būtina pamirkinti piene, kad nebūtų sausi.
- Mangų sluoksnį galite keisti avietėmis ar braškėmis.
Daugiau receptų:
Kreminis vyšnių – braškių tortas
Nekeptas sūrio tortas su rikota
Balto ir pieniško šokolado pudingo tortas
Tortas su plikytu kremu ir uogomis
Šokolado ir matcha pudingo tortas
Žaliavalgiškas tortas su datulių karamele
Tiramisu tortas su pistacijų pasta ir avietėmis