Norite pasigaminti skanių ir sveikų tortilijų? Išbandykite šį receptą, Jums tikrai patiks. Šios veganiškos tortilijos – mano pusseserės Monikos kūryba. Ruošėmės užsukti į svečius, tad ji paskambino paklausti ką pagaminti. Pasakiau, kad nieko nereikia. O ji neatlyžo, noriu Jus skaniai pamaitinti. Tai kažką su mėsa galima? Nee.. mėsos mes nevalgom. O tuno galiu įdėt? Ne.. O makaroniukų? O sugalvojau! Pagaminsiu tortilijų su daržovėmis. Ką pagaminsi tą suvalgysim, svarbu mėsos ir tuno nedėk.
Ji pagamino, o mes viską suvalgėme, net ir įdarą. Buvo taip skanu! Šitos tortilijos su daržovėmis buvo labai skanios. Paprašiau jos recepto, kad galėčiau su Jumis pasidalinti. Skanių receptų negalima slėpti. Užtruksite apie 20 minučių.
Kitą dieną turėjau svečių ir pagaminau šias tortilijas. Mano svečiai labai mėgsta viską kas su mėsa. Padėjau ant stalo, abu susižvalgė ir mestelėjo: „tai čia šitą reikės valgyti?”. Taip. Po minutės lėkštės liko tuščios. Žemiau produktų sąrašas.
Veganiškų tortilijų receptas
3-4 vidutinio dydžio pievagrybiai
1 svogūnas
1 baklažanas
1 pakuotė šaldytų daržovių su kukurūzais, pupelėmis ir šparaginėmis pupelėmis
Saujelė druskos ir pipirų
5 šaukštai pomidorų padažo
1 šviežias pomidoras
1 avokadas
tarkuotas Parmezano sūris(jeigu nevartojate pieno produktų, tiesiog nedėkite sūrio)
augalinio aliejaus kepimui
6 mažiausio dydžio tortilijos
Kaip pagaminti veganiškas tortilijas?
1.Nulupame ir supjaustome svogūnus.
2. Kvadratėliais supjaustome pievagrybius.
3.Nulupame ir smulkiais gabaliukais supjaustome baklažaną.
4. Į keptuvę suberiame supjaustytus svogūnus, pievagybius, baklažaną ir šaldytas daržoves. Beriame druskos, pipirų, sudedame pomidorų padažą ir pakepiname apie 10 – 15 minučių kartas nuo karto pamaišant.
5. Kol kepa daržovių įdaras supjaustome pomidorą. Nulupame ir supjaustome avokadą. Sudedame į atskirą didesnį dubenį.
6. Kai daržovės keptuvėje suminkštėja beriame saujelę parmezano. Viską gerai išmaišome ir iš keptuvės suverčiame į pomidoro ir avokado dubenį. Gerai sumaišome
7. Imame nedidelio dydžio tortiliją, į jos vidurį dedame įdarą, sulankstome kraštus ir dedame į keptuvę. Kepame kelias minutes kol gražiai apskrus ir netrukus apverčiame.
Skanaus!
Idėjos ir patarimai
- Jeigu norite dar gaivesnių tortilijų, prieš dėdami įdarą įdėkite salotos lapų.
- Sotesnes tortilijas pagaminsite prieš dedant įdarą įdėję riekelę sūrio.
- Norite tortilijų su mėsa? Pakepinkite kartu su daržovėmis mėsos faršo arba tiesiog įdėkite kumpio riekelę. Visais atvejais rezultatas bus puikus.
- Kas mėgsta aštriau – įdėkite čili. Skonis primins Meksiką.
Ačiū, Monika, Tu genijus. Nesuprantu kodėl tiek laiko tortilijas ir kebabus kepdavau belgiškoje vaflinėje. Kepant ketaus keptuvėje tortilijos gavosi traškios, sūris išsilydė tolygiai. Skonis buvo toks koks turi būti.
Kiek laiko galima laikyti tortilijas šaldytuve?
Veganiškos tortilijos skaniausios pagaminus tą pačia dieną. Bet jeigu liko likučių, laikykite šaldytuve, puikiai tiks ir kitą dieną.
Jeigu ieškote receptų ir įkvėpimo, užmeskite akį čia:
Tarkuotų bulvių blynai su grūdėta varške
Paminėkite mus @maistasantstalo Instagrame, kad galėtume pamatyti Jūsų patiekalus ir pažymėkite mus grotažyme #maistasantstalo