20.1 C
Kaunas

Įdaryti baklažanai orkaitėje

Paragaukite

Įdaryti baklažanai orkaitėje. Jeigu mėgstate baklažanus, šis receptas kaip tik Jums. Baklažanai kilę iš Indijos, jeigu neragavote, būtinai pabandykite šį ar kitus receptus. Baklažanai turi cukraus, kalio druskų, karotino, 1,2 % ląstelienos, vitaminų B1, B2, B3, C.

Baklažanai taip pat pilni mineralinių junginių ir sausųjų medžiagų. Ši daržovė turi nedaug kalorijų. Žali baklažanai maistui netinkami. Nesunokusiuose yra nuodingos medžiagos solanino.

Baklažanai orkaitėje

Jums reikės:

  • 1kg baklažanų,
  • šlakelio aliejaus,
  • 250g šviežių grybų,
  • 1 kiaušinis,
  • skiltelė česnako,
  • 50 g džiuvėsėlių,
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių,
  • 2 šaukštai supjaustytų juodųjų alyvuogių,
  • 2-3 šaukštai grietinės,
  • Druskos,
  • Pipirų.

Daugiau daržovių patiekalų

Baklažanai receptas

Gvakamolės receptas

Smidrai receptas

Veganiškas netikras zuikis

Tortilijos receptas su daržovėmis

Kišas receptas su daržovėmis

Tarkuotų bulvių blynai su grūdėta varške

Virtiniai su bulvėmis

Gaminimas

  1. Šviežius baklažanus, nuplauname, nulupame, perpjauname išilgai, išimame minkštimą ir supjaustome gabaliukais.
  2. Nuplauname grybus, susmulkiname. Nulupame ir supjaustome česnaką arba svogūną. Į keptuvę sudedame svogūną arba česnaką, grybus, baklažanų minkštimą, pabarstome druskos ir truputį pakepiname ant nedidelės kaitros.
  3. Pakepintą masę šiek tiek atvėsiname, sumaišome su kiaušiniu ir džiuvėsėliais, žalumynais ir alyvuogėmis. Šią masę sudedame į išskobtus baklažanus.
  4. Imame indą tinkamą kepti orkaitėje, įpilame 3 šaukštus vandens. Sudedame paruoštus baklažanus ir įdedame į įkaitintą orkaitę, kepame apie 10-15 minučių, 180 C.
  5. Iškepus pašlakstome grietine ir dar truputį pakepiname.  Iškepusius išimame iš orkaitės, sudedame į lėkštę ir pabarstome žalumynais. Vietoje džiuvėsėlių galima dėti ryžius.

Įdaryti baklažanai orkaitėje gali būti kepami su bet kuriais ingredientais. Nebijokite eksperimentuoti su mėgstamais produktais, grybus galite maišyti ar pakeisti kitomis daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų