10.5 C
Kaunas

Baklažanai receptas su parmezanu (Parmigiana di melanzane)

Paragaukite

Baklažanai receptas su parmezanu yra tikrų tikriausia vegetariška lazanija be makaronų. Šis receptas atkeliavo iš Sicilijos. Ten ji vadinama Parmigiana di melanzane arba tiesiog Parmigiana.

Mūsų Parmigiana verta tikro gero itališko restorano. Baklažanai apkepami džiuvėsėliuose, tada sluoksniuojami su trintais pomidorais, bešameliu, mocarela ir parmezanu. Viskas užkepama krosnyje, kad išsilydytų sūriai ir šiek tiek apskrustų. Italijoje galima rasti šio patiekalo versijų su vištiena, veršiena ar daržovėmis.

Skonis toks geras, kad kepimo indas akimirksniu ištuštėjo. Tie kurie nemėgsta baklažanų, valgė ir tylėjo. Kodėl tylėjo? Nes buvo pernelyg užsiėmę valgymu, o vėliau kartojo dar.

Gaminimas ir pasiruošimas užima šiek tiek laiko. Baklažanus reikia sūdyti, šiek tiek padžiovinti, tada su džiuvėsėliais iškepti, pasiruošti bešamelį, tada viską sluoksniuoti. Bet rezultatas tikrai to vertas.

Vegetarams tai galėtų būti gardus pagrindinis patiekalas. Jeigu esate alergiški laktozei ar glitimui, šitas patiekalas turėtų būti gaminamas be sūrio, o baklažanai turėtų būti kepami be džiuvėsėlių. Bešamelį reikėtų gaminti pasirenkant miltus be glitimo.

baklažanai receptai

Baklažanai receptas – Parmigiana di melanzane

6-7 porcijos

užtruksite pora valandų (plius sūdymui ir džiovinimui apie valandą)

Jums reikės:

  • 3 vidutinio dydžio baklažanai
  • keli žiupsniai druskos
  • 100 g miltų
  • 3 kaimiški kiaušiniai
  • 300 g maltų džiuvėsių
  • 0.5 l augalinio aliejaus kepimui
  • 600 g trintų pomidorų (naudokite kuo švelnesnį, pomidorų padažas ar kečupas netinka)
  • 350 g tarkuoto mocarela sūrio
  • sauja tarkuoto Parmigianno Reggiano

Bešamelio padažui

  • 3 šaukštai sviesto
  • 3 šaukštai miltų
  • 360 ml karvės pieno (naudojau avižų)
  • 50 g smulkiai tarkuoto Parmigianno Reggiano sūrio
  • druskos
  • žiupsnelis pipirų

Daugiau daržovių patiekalų

Gvakamolės receptas

Smidrai receptas

Veganiškas netikras zuikis

Tortilijos receptas su daržovėmis

Kišas receptas su daržovėmis

Tarkuotų bulvių blynai su grūdėta varške

Virtiniai su bulvėmis

Įdaryti baklažanai

Kaip pagaminti Parmigiana – Veganišką lazaniją

Baklažanų paruošimas

1.Baklažaną nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio riekėmis. Iš visų pusių pabarstykite druska, įtrinkite.kepti baklažanai receptai

2. Baklažanų džiovinimas. Ant didelės pjaustymo lentos uždėkite popierinį rankšluostį. Tada ant jo išdėliokite baklažano riekes. Ant baklažanų viršaus uždėkite naują popierinį rankšluostį, ant viršaus vėl taip pat sudėliokite baklažanus, o ant jų popierinį rankšluostį.

3. Man gavosi trys baklažanų aukštai. Ant viršutinio baklažanų aukšto taip pat turi būti uždėtas popierinis rankšluostis. Juos palikite taip stovėti nemažiau valandai. Kam to reikia?

Popierius sugers drėgmę. Baklažanai gers mažiau aliejaus, bus stangresni ir švelnesni. Pabandykite paspausti popierių prie baklažano, pamatysite kiek sugeria drėgmės.

baklažanų receptas baklažanų patiekalai receptas

Bešamelio padažas

1. Kol baklažanai džiūsta pagaminkite bešamelio padažą. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir viską išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Nustatykite ant vidutinės kaitros ir kepkite miltus su sviestu 2 minutes nenustodami maišyti.

2. Supilkite pieną, viską gerai išmaišykite. Užvirinkite maišydami mediniu šaukštu, tada sumažinkite kaitrą ir virkite dar 2 minutes arba kol padažas sutirštės.

3. Suberkite parmezaną, pipirus ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Jeigu sviestas buvo sūdytas, paragaukite ar trūksta druskos. Jeigu sviestą pirkote nesūdyta, įberkite žiupsnelį. Bešamelis paruoštas. Padažą supilkite į švarų dubenį ir padėkite atvėsti.

parmigiana receptas

Baklažanų kepimas

1. Paimkite tris dubenis. Į vieną įmuškite 3 kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, įpilkite du šaukštus vandens ir šakute gerai išplakite. Į kitą supilkite miltus, o į dar kitą džiuvėsėlius.

kepti baklažanai

2. Baklažanų riekeles apvoliokite miltuose, tada kiaušinio plakinyje, tada džiuvėsėliuose.

3. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros, įpilkite šiek tiek daugiau augalinio aliejaus ir apkepkite baklažanus iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Iškepusius dėkite į plačią lėkštę išklotą popieriniu rankšluosčiu. Jis reikalingas, kad sugertų riebalų perteklių.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.

5. Jums reikalingas 23×33 cm kepimo indas. Jo dugną plonu sluoksniu padenkite trintų pomidorų padažu.

baklazanas receptai

6. Sudėkite vieną sluoksnį baklažanų. Ant kiekvieno baklažano vidurio uždėkite po pusę šaukštelio pomidorų tyrės (nepadauginkite), bešamelio padažo, pabarstykite tarkuotos mocarelos.

Tada išdėliokite antrą aukštą baklažanų. Vėl užtepkite šiek tiek pomidorų padažo, bešamelio ir mocarelos. Viršutinį sluoksni padenkite pomidorų ir bešamelio padažais, mocarela ir ant viršaus pabarstykite smulkiai tarkuoto parmezano. Parmezanas beriamas tik viršutiniame sluoksnyje.

Baklazanai receptasbaklazanai receptai baklazanas receptai

7. Idėkite kepimo indą į įkaitusią orkaitę, sumažinkite kaitrą iki 180°C ir kepkite 30-40 min. kol sūris viršuje truputį apskrus.

Baklažanai receptas – Veganiška lazanija

Išimkite iškepusią Parmigiana, padėkite atvėsti dešimčiai minučių. Atvėsus papuoškite šviežiais baziliko lapeliais. Skanaus!

Patarimas: ši baklažanų lazanija gali būti paruošiama dieną ar dvi prieš. Jeigu laukiate svečių, tiesiog pasiruoškite visus ingredientus, susluoksniuokite ir laikykite šaldytuve. Dieną kai patieksite reikės tik pusvalandžiui įdėti į orkaitę ir atvėsinus patiekti.

Naujausi receptai

Daugiau receptų