15.8 C
Kaunas

Paragaukite

Šifoninis varškės pyragas minkštas, bet kartu ir standus. Liesas, bet labai gero skonio. Sausainis trapus ir puikiai dera su varškės sluoksniu.

Jo receptu pasidalino mano draugė Vilma. Jeigu gerai atsimenu tai buvo prieš gerus 23 metus. Šis varškės pyragas labai panašus į lengendinį Kaune esančio Miesto sodo šifoninį varškės pyragą. Todėl jį taip ir pavadinau.

Žinau, kad dabar populiarūs visi cheesekeikai, bet šis yra tikrų tikriausia klasika.

Nepamiršk atėjus vasarai užsišaldyti trintų šviežių braškių. Jos su šiuo varškės pyragu labai tinka.

Šifoninis varškės pyragas

22-24 cm kepimo formai

Pagrindui reikės:

  • 250 g baltų miltų
  • 150 g cukraus
  • 80 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 0.5 šaukštelio druskos

Varškės įdarui

  • 3 kaimiški kiaušiniai
  • 600 g liesos varškės
  • 50 g sviesto
  • 150 g cukraus
  • 200 g grietinės
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo

Patiekimui

  • Trintų braškių su cukrumi
  • Cukraus pudros

Gaminimas:

Pagrindas

  1. Ištrinkite kiaušinį ir kiaušinio trynį su cukrumi.
  2. Į kiaušinių masę supilkite ištirpintą sviestą, suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Turi gautis lipni masė. Tešlą įdėkite valandai į šaldytuvą, kad sukietėtų.
  3. Pasiruoškite kepimo formą. Įtieskite kepimo popierių. Jeigu norite, kad pyrago šonai atrodytų gražiai, iškirpkite juostelę pagal kepimo formą, bet tai nėra būtina. Pyrago formos dugną išklokite sustingusia tešla.
  4. Pagrindą įdėkite į orkaitę ir kepkite 200°C, 15 minučių, viršus-apačia. Dėkite per vidurį.

Kol iškeps pagrindas pasiruoškite varškės įdarą.

Varškės įdaras

  1. Į blenderį sumuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, varškę, cukrų.
  2. Sutrinkite iki vientisos masės. Supilkite ištirpintą sviestą, dar šiek tiek paplakite.
  3. Suberkite krakmolą. Turėtų gautis kokteilio konsistencijos masė.
  4. Gautą masę supilkite ant atvėsusio pagrindo.
  5. Kepkite 45 minutes 200°C temperatūroje.
  6. Viršų pabarstykite cukraus pudra. Patiekite su šviežiomis trintomis braškėmis,  šaldytomis trintoms braškėmis ar bet kuriomis kitomis uogomis.

Skanaus!

 

Naujausi receptai

Daugiau receptų