Liesos varškės pyragas su aguonomis patiks visiems, kurie nori kūdesnio maisto. Šis pyragas toks gardus, kad kepėme beveik visą savaitę. Skanus, nekaloringas, tirpstantis burnoje. Sakysite taip nebūna. Taigi būna! 🙂
Jį galite valgyti kiek atvėsusį dar šiltą, o jei norite, kad sutvirtėtų aguonų įdaras atvėsinkite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.
Liesos varškės pyragas su aguonomis
Pyragui
- 750 g liesos varškės
- 90 g rudojo cukraus (jei dėsite baltą, jo dėkite mažiau, jis saldesnis)
- vanilės ekstrakto
- 60 g miltų
- 3 kiaušiniai
Įdaras
- 120 g aguonų
- 20 g rudojo cukraus
- 200 ml pieno
- 20 g sviesto
- 5g bulvių krakmolo
Gaminimas
- Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir aguonas. Virkite apie 15 minučių.
- Kai pienas nugaruos ir masė sutirštės suberkite krakmolą, sviestą ir viską išmaišykite. Įdaras turi būti tirštas.
- Į didesnį dubenį suberkite varškę, kiaušinius, miltus, cukrų ir vanilės ekstraktą. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Sudėkite į kepimo formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynos apie 60 min. 180°C temperatūroje. Skanaus!
Daugiau desertų receptų
Trupininis pyragas su obuoliais
Paryžietiškas obuolių pyragas su romu
Turkiškas kremas su šokoladu Muhallebi
Tinginys su riešutais ir abrikosais