15.7 C
Kaunas

Liesos varškės pyragas su aguonomis

Paragaukite

Liesos varškės pyragas su aguonomis patiks visiems, kurie nori kūdesnio maisto. Šis pyragas toks gardus, kad kepėme beveik visą savaitę. Skanus, nekaloringas, tirpstantis burnoje. Sakysite taip nebūna. Taigi būna! 🙂
Jį galite valgyti kiek atvėsusį dar šiltą, o jei norite, kad sutvirtėtų aguonų įdaras atvėsinkite ir padėkite porai valandų į šaldytuvą.

Liesos varškės pyragas su aguonomis

Pyragui

  • 750 g liesos varškės
  • 90 g rudojo cukraus (jei dėsite baltą, jo dėkite mažiau, jis saldesnis)
  • vanilės ekstrakto
  • 60 g miltų
  • 3 kiaušiniai

Įdaras

  • 120 g aguonų
  • 20 g rudojo cukraus
  • 200 ml pieno
  • 20 g sviesto
  • 5g bulvių krakmolo

Gaminimas

  1. Į nedidelį puodą suberkite cukrų ir aguonas. Virkite apie 15 minučių.
  2. Kai pienas nugaruos ir masė sutirštės suberkite krakmolą, sviestą ir viską išmaišykite. Įdaras turi būti tirštas.
  3. Į didesnį dubenį suberkite varškę, kiaušinius, miltus, cukrų ir vanilės ekstraktą. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Sudėkite į kepimo formą ir kepkite ant vidurinės orkaitės lentynos apie 60 min. 180°C temperatūroje. Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų