Turkiškas kremas su šokoladu Muhallebi puikiai tiks gimtadieniams, šventėms, šeimos ar draugų susibūrimams, nes jį galima supilti į desertines taures ar tiesiog nedidelius desertinius indelius.
Turkiškas kremas su šokoladu Muhallebi
6-8 porcijos
Balta dalis
• 125 g sviesto (naudojau augalinį sviestą “Vegan Block”)
• 120 g cukraus
• 130 g miltų
• 20 g balto šokolado
• 3 šaukštai vanilės ekstrakto
• 1 l pieno (naudojau avižų, nes netoleruojame laktozės, bet galite naudoti įprastą)
Šokoladinis sluoksnis
• 120 g pieniško šokolado
• 200 g grietinėlės (naudojau tirštą kokosų pieną)
Gaminimas
- Sviestą ištirpinkite vidutinio dydžio puode. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir kepinkite apie 5 minutes.
- Į sviesto ir miltų masę įpilkite truputį pieno, išmaišykite, vėl įpilkite-išmaišykite ir taip po truputį kol supilsite visą pieną. Jeigu masėje liko burbuliukų kremą pertrinkite rankine trintuve.
- Suberkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolat maišant kol kremas pradės burbuliuoti. Taip maišant pavirkite kelias minutes. Išjunkite kaitrą ir sudėkite baltą šokoladą. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Paruoštą kremą supilstykite į desertines taures arba į vieną didesnį dubenį (naudojau 24 cm diametro, 5 cm aukščio/gylio dubenį).
- Ant vidutinės kaitros pašildykite grietinėlę (tirštą kokosų pieną), sumeskite pienišką šokoladą ir maišykite iki vientisos masės. Atsargiai supilkite ant atvėsusio balto kremo.
- Paruoštą desertą palikite atvėsti kambario temperatūroje apie pusvalandį, tada padėkite į šaldytuvą nakčiai. Skanaus!
Daugiau desertų receptų:
Liesos varškės pyragas su aguonomis
Tinginys su riešutais ir abrikosais