17.3 C
Kaunas

Turkiškas kremas su šokoladu Muhallebi

Paragaukite

Turkiškas kremas su šokoladu Muhallebi puikiai tiks gimtadieniams, šventėms, šeimos ar draugų susibūrimams, nes jį galima supilti į desertines taures ar tiesiog nedidelius desertinius indelius.

Turkiškas kremas su šokoladu Muhallebi

6-8 porcijos

Balta dalis
• 125 g sviesto (naudojau augalinį sviestą “Vegan Block”)
• 120 g cukraus
• 130 g miltų
• 20 g balto šokolado
• 3 šaukštai vanilės ekstrakto
• 1 l pieno (naudojau avižų, nes netoleruojame laktozės, bet galite naudoti įprastą)

Šokoladinis sluoksnis
• 120 g pieniško šokolado
• 200 g grietinėlės (naudojau tirštą kokosų pieną)

Gaminimas

  1. Sviestą ištirpinkite vidutinio dydžio puode. Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir kepinkite apie 5 minutes.
  2. Į sviesto ir miltų masę įpilkite truputį pieno, išmaišykite, vėl įpilkite-išmaišykite ir taip po truputį kol supilsite visą pieną. Jeigu masėje liko burbuliukų kremą pertrinkite rankine trintuve.
  3. Suberkite cukrų, vanilės ekstraktą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros nuolat maišant kol kremas pradės burbuliuoti. Taip maišant pavirkite kelias minutes. Išjunkite kaitrą ir sudėkite baltą šokoladą. Išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Paruoštą kremą supilstykite į desertines taures arba į vieną didesnį dubenį (naudojau 24 cm diametro, 5 cm aukščio/gylio dubenį).
  5. Ant vidutinės kaitros pašildykite grietinėlę (tirštą kokosų pieną), sumeskite pienišką šokoladą ir maišykite iki vientisos masės. Atsargiai supilkite ant atvėsusio balto kremo.
  6. Paruoštą desertą palikite atvėsti kambario temperatūroje apie pusvalandį, tada padėkite į šaldytuvą nakčiai. Skanaus!

Daugiau desertų receptų:

Braunio receptas

Vyniotinis su rikota

Vyniotinio biskvito receptas

Liesos varškės pyragas su aguonomis

Šifoninis varškės pyragas

Pyragas su šilauogėmis

Tinginys su riešutais ir abrikosais

Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis

Obuolių duona su cinamonu

Naujausi receptai

Daugiau receptų