13.4 C
Kaunas
HomePASAULIO VIRTUVĖ

PASAULIO VIRTUVĖ

Lašiša keptuvėje su grietinėle toskanietiškai

Lašiša keptuvėje su grietinėle - šiltas ir sotus patiekalas. Gera žinia ta, kad jį pagaminsite vos per 15 minučių. Lašiša su grietinėle gavosi tokia...

Granolos receptas

Granolos receptas ir pats užkandis atkeliavo iš JAV. Granolą amerikiečiai pradėjo valgyti XIX amžiuje. Ji gaminama iš avižų, riešutų, sėklų ir medaus. Mūsų granolą...

Humusas receptas

Humuso receptas atkeliavo iš Jeruzalės. Rašytiniai šaltiniai rodo, kad Egipte jį valgė dar XIII amžiuje. Tradicinis humusas receptas gaminamas iš avinžirnių, sezamų pastos, alyvuogių...

Kimchi receptas

Kimchi receptas atkeliavo iš Korėjos. Tai tradicinis korėjietiškas patiekalas iš marinuotų kopūstų su ridikais, česnakais, svogūnais ir čili dribsniais. Kimči turi daugybę pusbrolių priklausomai...

Lazanijos receptas

Lazanijos receptas atkeliavo iš saulėtosios Italijos. Rašytiniai šaltiniai rodo, kad lazanija gaminta dar XIII amžiuje. Klasikinė lazanija receptas labiausiai paplitęs už Italijos ribų Italijoje vadinamas...

Šakšuka – rytietiška kiaušinienė

Šakšuka populiari Vidurio Rytuose, daugiausiai Izraelyje. Valgoma su falafeliais ir humusu. Šakšuka receptas - kiaušiniai sumušami į pomidorų ir daržovių padažą. Kiaušinienė patiekiama keptuvėje....

Bešamelio padažas

Bešamelio padažas - tai dar vienas prancūziškos virtuvės perlų. Rašytiniuose šaltiniuose minimas nuo XVII a. Tradiciškai bešamelio padazas gaminamas iš sviesto ir miltų maišoma...

Baklažanai receptas su parmezanu (Parmigiana di melanzane)

Baklažanai receptas su parmezanu yra tikrų tikriausia vegetariška lazanija be makaronų. Šis receptas atkeliavo iš Sicilijos. Ten ji vadinama Parmigiana di melanzane arba tiesiog...

Smidrai receptas su olandišku padažu

Smidrai receptas su olandišku padažu yra vienas gardžiausių man žinomų patiekalų.  Smidrų receptai gali būti įvairiausi, nes smidrai gali būti valgomi tiek žali tiek...

Tom Yum sriuba

Tom Yum sriuba kvepia Tailandu. Tai mano viena mėgstamiausių sriubų. Nes ją pagaminu labai greitai ir lengvai, užtrunku apie pusvalandį. Ši sriuba saldžiarūgštė ir...

Čili troškinys

Čili troškinys tirštas, sotus, gardus ir šiek tiek aštrus. Čili kon karne - jautienos faršas troškintas su svogūnais, astriaisiais pipirais, česnakais, paprika, trintais pomidorais...

Jautienos troškinys su morkomis ir bulvėmis

Jautienos troškinys tai tas patiekalas, kuris sušildys Jus šaltą ir darganotą dieną. Po dviejų valandų orkaitėje mėsa tampa minkštutėlė ir labai gardi. Šis burgundiškas...

Naujausias receptas