Lazanija keptuvėje per 20 min.

Paragaukite

Lazanija keptuvėje per 20 minučių 🇮🇹 Kitaip lazanijos jau tikrai negaminsiu. Pusė dienos virtuvėje, kam?! Kai galima greitai ir taip pat skaniai 😋 Tik nerodykit italam, nes išsiverš vulkanas ir reiks valerijonų😄Daugiau mėsos patiekalų.

Lazanija keptuvėje per 20 min.

⏰ 20-30 min
🍽️ 5-6 porcijos

• 400 maltos jautienos sprandinės(gali rinktis savo mėgstamą mėsą ar augalinį pakaitalą)
• 1,5 arbatinio šaukštelio druskos
• žiupsnis maltų juodų pipirų
• 250 g pomidorų
• 1 didelė morka(sutarkuoti)
• 1 svogūnas (supjaustyti)
• 2 skiltelės česnako (sutarkuoti)
• 2 šaukštai kečupo
• 1 šaukštas pesto(nebūtina, radau šaldytuve likučius, tai pagalvojau kad į temą)
• 400 g trintų pomidorų + 160 g vandens (jei neturi trintų pomidorų, pilk vandenį)
• 11 vnt. lazanijos lakštų
• 50 g „Parmigiano reggiano”( pabarstyti pabaigoje)
• sauja žalumynų

Bešameliui
• 100 g sviesto (naudoju augalinį)
• 4 kupini šaukštai miltų
• 360 g pieno (naudoju augalinį)
• žiupsnis druskos ir pipirų
• 50 g „parmigiano reggiano”

Kaip padaryti lazaniją

  1. 29 cm keptuvėje lengvai apkepkite faršą su druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Sudėkite susmulkintus pomidorus, morką, svogūną, sutarkuotą česnaką. Pora minučių pakepinkite.
  3. Supilkite trintus pomidorus, vandenį, 2 šaukštus kečupo, pesto, išmaišykite.
  4. Lazanijos lakštus sudėkite vertikaliai, užpildykite keptuvės šonus. Tada lakštus paguldykite, kad mirktų skystyje. Patogiausia lazanijos lapus supjaustyti dideliu peiliu išilgai per pusę, tada galima sudėti vertikaliai ir nereikia guldyti. (mažiau prikepa)
  5. Uždenkite dangtį ir ant vidutinės kaitros(5-6) palikite kepti 15 minučių. Pabaigoje visas skystis turi būti sugertas lazanijos lakštų.
  6. Dabar gaminsime bešamelį. Atakirame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite miltus. Gerai išmaišykite.
  7. Supilkite pieną, maišykite ant nedidelės kaitros iki vientisos masės. Turi gautis jogurtinės grietinės tirštumo masė.
  8. Suberkite sutarkuotą sūrį, druską, pipirus ir maišykite kol ištirps.
  9. Padažą sudėkite ant iškepusios lazanijos.  Ant padažo pabarstykite tarkuoto parmigiano ir dar kartą uždenkite dangtį 5 min, kad išsilydytų sūris. Patiekite su žalumynais🌱 Skanaus!

Naujausi receptai

Daugiau receptų