Moliūgų pyragas, pats minkščiausias kokį kadanors esu ragavus. Galite vadinti ir moliūgų duona. Ir toks skanus, kad išgaravo tiesiog akimirksniu. Tai labai paprastas moliūgų pyragas, sumaišysite per penkias minutes. Žinoma reikia iš anksto pasiruošti kepto moliūgo.
Moliūgą iškepiau orkaitėje. Iškepusio moliūgo skonis ryškesnis ir nugaruoja nereikalingi skysčiai. Moliūgą supjaustau stambiomis riekėmis, sudedu kepti į orkaitę valandai 180°C. Iškepus nupjaustau žieves ir susidedu į indelius (šaldytuve galima laikyti keturias dienas, arba kameroje ilgiau). Man patinka tai, kad kepto moliūgo žievės žymiai lengviau nusipjausto, be jokio vargo.
Moliūgų pyragas
25 x 8 cm kepimo forma
- 135 g miltų
- žiupsnis druskos
- 0.5 šaukštelio sodos
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
- 0.5 šaukštelio cinamono
- 82 g sviesto (išlydyto)
- 160 g cukraus
- 1 kiaušinis
- 210 g kepto moliūgo (moliūgą kepti 200°C apie valandą. Keptą moliūgą naudoju pyragams, tortams, padažams prie makaronų, sriuboms, jo skonis intensyvesnis ir neturi papildomų skysčių. Laikyti indeliuose šaldytuve arba kameroje)
Kaip išsikepti iš moliūgų pyragą
- Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.
- Į dubenį sudėkite visus ingredientus, supilkite ištirpintą sviestą.
- Su rankiniu blenderiu viską sumaišykite iki vientisos masės.
- Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių, supilkite tešlą ir dėkite kepti į 180°C įkaitintą orkaitę, funkcija viršus-apačia, vidurinėje lentynoje. Kepkite 50-60 minučių. (Jei neįtiesėte kepimo popieriaus, pabarstykite miltų).
- Iškeptą pyragą padėkite atvėsti pusvalandžiui. Mėgaukitės su šiltu pienu. Skanaus!